Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το ΚΚΕ θα αποχωρήσει αύριο από την Ολομέλεια: Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Για «πραξικοπηματική διαδικασία» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ και μάλιστα, αύριο (ημέρα Παρασκευή) θα αποχωρήσει από την συζήτηση στην Ολομέλεια για τα νέα μέτρα.

Πηγές του Περισσού σημειώνουν ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην αυριανή συζήτηση της Βουλής για τα νέα μέτρα, που έρχονται προς ψήφιση, με τροπολογίες-εξπρές σε άσχετο νομοσχέδιο, θα καταγγείλει την κυβέρνηση για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και θα αποχωρήσει από τη συζήτηση, μη νομιμοποιώντας αυτή την πραξικοπηματική διαδικασία».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σχολιάζει το νέο νομοσχέδιο, τονίζνοντας:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προλαβαίνει να ψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα, αλλάζοντας -προς το χειρότερο- ακόμη και νόμους που ψήφισε πριν μία εβδομάδα κι αποδεικνύοντας ότι ο λεγόμενος "εθνικός στόχος" της εξόδου στις αγορές και της προσέλκυσης επενδύσεων απαιτεί ισοπέδωση δικαιωμάτων, πάμφθηνους εργαζόμενους και μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όχι μόνο ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή νέα αντιλαϊκά μέτρα-ουρές του 4ου μνημονίου, αλλά επιδιώκει να ψηφιστούν αύριο, με διαδικασίες εξπρές και τροπολογίες στο πλαίσιο ενός άσχετου νομοσχεδίου», αναφέρει σχετικά με «τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με το νέο αντιλαϊκό νόμο. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων πάει χέρι - χέρι με μεθοδεύσεις και τακτικισμούς στις πλάτες του λαού».

 

Send this to a friend