• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 01:49

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το... πάρτι διορισμών συνεχίζεται! «Τακτοποίησαν» και τη γυναίκα του Βούτση!

Το... πάρτι διορισμών συνεχίζεται! «Τακτοποίησαν» και τη γυναίκα του Βούτση!

«Καταιγίδα» διορισμών και προσλήψεων υπαλλήλων, συγγενικών προσώπων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης συνεχίζει να πλήττει την κυβέρνηση.

Έτσι, μετά το διορισμό της συζύγου του πρωθυπουργικού εξαδέλφου Γιώργου Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και το σάλο που ξέσπασε από το διορισμό στο Δημόσιο σχεδόν όλης της οικογένειας του γραμματέα - ράπερ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, άλλη μια υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας που προκαλεί αντιδράσεις.

[adsense]

Πρόκειται για τη σύζυγο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η οποία μπορεί να είναι ήδη μόνιμη δημόσια υπάλληλος στο υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο έχει αποσπαστεί ως ειδική σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, κάτι που σημαίνει ότι λαμβάνει και μεγαλύτερο μισθό, βάσει του σχετικού νόμου.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Παν. Κουρουμπλή στις 6.10.2015, αποσπάται αναδρομικά από τις 23.9.2015, λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η μόνιμη υπάλληλος του ΥΠΕΣ Αγγελική Παπάζογλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών.

Η κ. Παπάζογλου ανήκει στην κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), κλάδου διοικητικού - οικονομικού με βαθμό Δ' και ΜΚ 3 (Μισθολογικό Κλιμάκιο) και από τον Σεπτέμβριο έχει αποσπαστεί σε θέση ειδικής συμβούλου με βαθμό Β' και ΜΚ4.

[adsense]

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με τη μετακίνησή της αυτή, αυξάνεται κατευθείαν ο μισθός της λόγω απότομης ανόδου στην ιεραρχία, ενώ υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε πρόσφατα ειδική ρύθμιση από τη Βουλή, με την οποία έδωσε αυξήσεις σε όσους εργάζονται ως μετακλητοί ή αποσπασμένοι στα γραφεία υπουργών…!

voutsis_1901

Send this to a friend