Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλεξιάδη για παράβαση καθήκοντος και ζητά τα ονόματα των φοροφυγάδων

Τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φοροφυγάδων που ευνοήθηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τον Μάρτιο του 2015

Τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φοροφυγάδων που ευνοήθηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τον Μάρτιο του 2015 ζήτησαν εκ νέου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

[adsense]

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου “για πολλοστή φορά καλούμε με επερώτηση τον Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των 270 φυσικών και νομικών προσώπων, μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φοροφυγάδων που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς με την γνωστή ΠΝΠ”.

“Με βάση τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία οι μεγαλοοφειλέτες άνω του 1 εκ., οι οποίοι αξιοποίησαν τη διάταξη για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, ρύθμισαν οφειλές 765.508.236 ευρώ και τα ποσά που διαγράφησαν ανέρχονται στο ύψος των 188.087.461 ευρώ”, αναφέρουν οι ίδιοι και υποστηρίζουν πως “η άρνηση του κ. Αλεξιάδη να δημοσιοποιήσει να ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου είναι νομικά έωλη και προδήλως αντισυνταγματική”.

[adsense]

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους οι ερωτώντες Βουλευτές κατέθεσαν έγγραφα με τα οποία αποδεικνύουν ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο – από το 2011- που επιτρέπει τη γνωστοποίηση ονομάτων με βάση το οποίο είχαν δοθεί την εποχή εκείνη με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών που είχαν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Μάλιστα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στον κ. Αλεξιάδη ότι “διαπράττει παράβαση καθήκοντος, καθώς παρανόμως αρνείται την ενημέρωση της Βουλής”.

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης
Ετοιμάζεται νέα παρέμβαση Μέρκελ στην ελληνοτουρκική ένταση; Για «δραματική κατάσταση», κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές
Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης- Ακυρώνεται η ΔΕΘ! Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν τα μπαρ στις 12
Ελληνοτουρκικά: Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου- Γεννηματά
Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ
Σε ετοιμότητα για τα «παιχνίδια» της Άγκυρας σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο η Αθήνα- Αυστηρό μήνυμα από το ΥΠΕΞ, γιατί συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός