Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών του Μητσοτάκη-Πάει σε συνέδριο και ετοιμάζει αναδόμηση

Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών του Μητσοτάκη-Πάει σε συνέδριο και ετοιμάζει αναδόμηση

«Τα πάντα όλα» εμφανίζεται διατεθειμένος να αλλάξει ο νικητής των εκλογών στη ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέτει σε εφαρμογή το περίφημο σχέδιο των «100 πρώτων ημερών», στα πρότυπα των σχεδίων διακυβέρνησης της χώρας.

[adsense]

Οι εκλογές πέρασαν, μαζί τους και οι πανηγυρισμοί και η… μέθη της ευτυχίας από τη νίκη, ωστόσο ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπροστά του ένα… βουνό! Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως αυτές της έδωσε ο λαός στις πρόσφατες εκλογές. Παράλληλα, ο Μητσοτάκης θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του για την εκ βάθρων αλλαγή της «γαλάζιας» παράταξης.

Εξάλλου, αύριο θα συναντηθεί με τους πρώην προέδρους της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργούς ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο στις 12:30 με τον Κώστα Καραμανλή και στις 13:30 με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τους πρώην πρωθυπουργούς στα γραφεία τους στη Βουλή.

Συνέδριο στις 26 Φλεβάρη

Αναφορικά με το εσωκομματικό πεδίο μια από τις πρώτες κινήσεις που προετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος.

Μια από τις άμεσες πολιτικές κινήσεις που προετοιμάζει είναι να κάνει έκτακτο συνέδριο το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου, να προβεί στην πλήρη αναδιάταξη στη Βουλή και στο κόμμα σε καίριες θέσεις για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσει η αναζήτηση νέων, πολύ πιο μικρών, λειτουργικών γραφείων για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του κόμματος, διότι το ενοίκιο στη Συγγρού είναι πολύ μεγάλο.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει την εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας με διαφάνεια και όπως ο νόμος ορίζει. Η κρατική επιχορήγηση θα διατίθεται κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας προς τους εργαζομένους του κόμματος και για την εξυπηρέτηση των δανείων μας».

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε σήμερα με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στο πλαίσιο της ενημέρωσής του νέο προέδρου για τρέχοντα θέματα του κόμματος και αποφασίστηκε από κοινού η παραμονή του Παπαμιμίκου έως τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου.

[adsense]

Ραγδαίες αλλαγές σε πρόσωπα

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στην επιλογή προσώπων, από την πρώτη στιγμή που η κάλπη έδειξε πως νέος πρόεδρος στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε η ονοματολογία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε ήδη στον Άδωνι Γεωργιάδη τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του  Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος και θα αποχωρήσει. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν επιθυμεί την αξιοποίηση του στην κομματική αυτή θέση αλλά θέλει να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής μάχης.

Επίσης, κεντρικό ρόλο στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη θα έχει ο πρώην βουλευτής και κουμπάρος του, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων και μετριοπαθής πολιτικός.

Κομβική θέση θα έχει στο νέο σύστημα εξουσίας και ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας και στενός συνεργάτης του νέου προέδρου, ο Νίκος Γεωργιάδης.

Σε επίπεδο Κ.Ο. θα αξιοποιηθούν οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης σε ρόλους κλειδιά, ενώ στο νέο οργανόγραμμα θα έχει θέση και ο Μάκης Βορίδης.

Πλήρης αναδιάταξη θα γίνει σε κρίσιμες γραμματείες, όπως π.χ. Σχεδιασμού και Προγράμματος, ενώ θα στηθεί ουσιαστικά και Πολιτική Ακαδημία με ενεργό ρόλο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, όπου θα τοποθετηθούν νέα πρόσωπα.

Επίσης, πιθανότατα διευθυντής του γραφείου τύπου θα είναι ο δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας Μακάριος Λαζαρίδης και αναζητείται εκπρόσωπος τύπου του κόμματος που πιθανότατα θα είναι ένα μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Ακόμη στην στενή του ομάδα θα είναι οι στενοί του συνεργάτες Νέζης και Μπαλωμένος, ενώ ρόλο ενδεχομένως θα έχει και ο πολιτευτής Νίκος Κωστόπουλος.

[adsense]

Οι ημερομηνίες των αλλαγών στη ΝΔ βάσει του σχεδίου Μητσοτακη

1η Φεβρουαρίου: Ξεκινά η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του προτεινόμενου νέου Καταστατικού του κόμματος. Το σχέδιο Καταστατικού θα περιγράφει την λειτουργία της εσωτερικής δημοκρατίας, τον τρόπο που θα αξιολογούνται τα στελέχη, τις θητείες στους αιρετούς, στα Όργανα και βέβαια στον Πρόεδρο. Το κάθε μέλος και το κάθε στέλεχος θα έχει διακριτό ρόλο, δικαιώματα, αρμοδιότητες και ανάλογες ευθύνες.

26, 27 και 28 Φεβρουαρίου: Τριήμερο Έκτακτο Εθνικό Συνέδριο επανίδρυσης της ΝΔ. Εκεί θα κατατεθούν προτάσεις και θα αποφασιστεί η νέα οργανωτική δομή. Στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου θα προκύψει ο νέος οργανωτικός χάρτης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Έως το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2016 θα έχουν ανασυνταχθεί οι οργανωτικές βάσεις του κόμματος.

Μέχρι τις 22 Απριλίου θα έχουν στελεχωθεί και συγκροτηθεί όλα τα κομματικά όργανα σύμφωνα με τις επιταγές του νέου Καταστατικού.

Send this to a friend