• Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου
  • 21:29

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το σκληρό μπρα ντε φερ Μητσοτάκη- Τσίπρα εφ' όλης της ύλης: Τι είπε ο πρωθυπουργός - Πως θα απαντήσει ο Τσίπρας

Ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες και αφορά το σύνολο των θεμάτων της πολιτικής ατζέντας.

Ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες και αφορά το σύνολο των θεμάτων της πολιτικής ατζέντας.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούν με εξωστρεφείς κινήσεις να συνδέσουν τις πρωτοβουλίες τους με ευρύτερα σώματα της ελληνικής κοινωνίας, εδραιώνοντας ταυτόχρονα την θέση τους στις “δεξαμενές” των ψηφοφόρων που στήριξαν τα κόμματά τους στις πρόσφατες εκλογές. Οι “αφορμές” για την δημόσια αντιπαράθεση δεν είναι λίγες και συμβάλλουν σ' αυτή, νυν και πρώην υπουργοί των κομμάτων τους που συμμετέχουν στις τηλεοπτικές και όχι μόνο “αψιμαχίες”.

Είναι πασιφανές ότι η Κουμουνδούρου θέλοντας να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική επιχειρεί να καταγγείλει πρόσφατες δράσεις της ταυτίζοντάς τες με εκείνες που κυριαρχούν συνήθως σε μια, όπως λένε, συντηρητική ατζέντα με “αυταρχικές” μάλιστα εκφάνσεις. Στην επιχείρηση αυτή τα “ηνία” κρατά βεβαίως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με την συνέντευξή του, σήμερα το απόγευμα, στο κεντρικό δελτίο του Open, θα απαντήσει στην κριτική που εισέπραξε από τα κυβερνητικά στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την συμμετοχή του στην πορεία για το Πολυτεχνείο ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας θα κάνει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, θα διαχωρίσει το “ντου” της αστυνομίας στο υπόγειο της ΑΣΟΕ από την κίνηση φοιτητών να μπουν στο Πανεπιστήμιο την περασμένη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του έχει αποδείξει ότι είναι κατά της ανομίας και της βίας αλλά υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και των ανοιχτών πανεπιστημίων. Η επίθεση του κ. Τσίπρας προς την κυβέρνηση θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς. Για το προσφυγικό και την δημοσιονομική πολιτική θα επιτεθεί στην “γραμμή” ότι “τρώνε τώρα από τα έτοιμα” με τον ισχυρισμό ότι η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση με σφοδρή κριτική στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ τώρα ακολουθεί τα βήματά της.

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αναμφισβήτητα η ηγεμονία στον προοδευτικό χώρο και η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με την προσπάθεια εγγραφής νέων μελών στο κόμμα του. Γι αυτό και με την συνέντευξή του θα περιγράψει την πορεία αυτή καλώντας τους “προοδευτικούς πολίτες” να συμμετάσχουν στην διαδικασία εγγραφής με τελικό σταθμό το Συνέδριο μετασχηματισμού του κόμματος την προσεχή άνοιξη. Στον σχεδιασμό προηγείται η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, την διευρυμένη σύνθεση της οποίας θα επικυρώσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την Παρασκευή. Η Κουμουνδούρου εξετάζει την πρόταση να συνεδριάσει για πρώτη φορά η ΚΟΕΑ αμέσως μετά, δηλαδή εντός του Σαββατοκύριακου. Να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου η Φώφη Γεννηματά θέλει να εγκαινιάσει μια νέα δυναμική περίοδο με το Κίνημα Αλλαγής να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της κεντροαριστεράς, υπερβαίνοντας διαφωνίες και ενστάσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει εν τω μεταξύ κάλπικη την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους τέσσερις μήνες διακυβέρνησης. Γι αυτό και θα εξαπολύσει νέα πυρά με αφορμή την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας “Handelsblatt”, όπου επισημαίνει ότι: «Η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε δύο χρόνια από σήμερα» και συμπληρώνει: «Περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας θα παρατηρήσετε την αλλαγή. Οι πολίτες είναι πιο αισιόδοξοι. Αντιλαμβάνονται ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Είμαστε το σπάνιο παράδειγμα μιας κυβέρνησης η οποία ήδη, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, έχει εφαρμόσει περισσότερα από όσα είχε υποσχεθεί».

Η αναφορά όμως του κ. Μητσοτάκη που τροφοδοτεί το μπρα ντε φερ με τον κ. Τσίπρα θα είναι όπως φαίνεται αυτή για τον “απίστευτο βαθμό ανικανότητας που επέδειξαν κατά τη διακυβέρνηση τους”.  Ήταν -όπως τόνισε με την συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης στην γερμανική εφημερίδα- μια οδυνηρή εμπειρία και κόστισε στη χώρα μας μια περιουσία» τονίζει.

Send this to a friend