Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

The Voice: Άφωνοι οι κριτές από γόνο εφοπλιστικής οικογένειας που εντυπωσίασε στα Blind Auditions (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Το τερμάτισε” ο Κουβέλης! “Ναι είναι αριστερή η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ!”

Την πρόθεσή του να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πολιτικής κίνησης Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που έχει ιδρύσει, εξέφρασε εκ νέου ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης...

Την πρόθεσή του να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πολιτικής κίνησης Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που έχει ιδρύσει, εξέφρασε εκ νέου ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

[adsense]

Eιδικότερα, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντάκτων», ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε, αναφορικά με τα σενάρια υπουργοποίησής του, ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν καθόριζαν ποτέ τις αποφάσεις του. «Διεκδικούμε να είμαστε παρόντες, σε μία συγκυρία δύσκολη και για τον τόπο και για τον προοδευτικό χώρο. (…) Θεωρώ ότι είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Ερωτηθείς για τα εργασιακά που αναμένεται να τεθούν επί ταπητος το φθινόπωρο με τη δεύτερη αξιολόγηση, και «αν αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν ακόμη επώδυνο συμβιβασμό ή ενδεχομένως μια ακόμη πολιτική ήττα σε ένα ζήτημα που λογίζεται ως το τελευταίο του “οχυρό”» ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι «η κυβέρνηση όταν διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία το εννοεί» και τονίζει: «αρκεί ως χώρα να προσέλθουμε ενωμένοι σ’ αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης, αναζητώντας τις “βέλτιστες πρακτικές” των εταίρων».

Ο κ. Κουβέλης, απαντώντας στην ερώτηση «αν η πολιτική που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερή», σημειώνει: «(…) Η κυβέρνηση πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και όχι ημιθανή, αξιοποιώντας υπαρκτές δυνατότητες για την ιδιαίτερα αναγκαία οικονομική ανάπτυξη. Αν με ρωτάτε, ναι, αυτό είναι αριστερό!».

[adsense]

Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει με δίκαιο κοινωνικά τρόπο τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, ώστε, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους, η χώρα να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Γιώργος Παπανδρέου: Άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Πομπέο: Μόνιμα η πλωτή βάση Hershel “Woody” Williams στην Σούδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα μηνύματα της επίσκεψης Πομπέο – Γιατι η Αθήνα θεωρεί ότι δικαιώνονται οι θέσεις της απέναντι στην Άγκυρα
ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη – Πομπέο: Μόνο που δεν ανακήρυξαν τη Σούδα σε 51η Πολιτεία των ΗΠΑ!
Σε Θεσσαλονίκη και Χανιά ο Πομπέο – Η σημασία της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ, η ενόχληση της Άγκυρας και οι νάρκες στις διερευνητικές επαφές
Παύλος Γερουλάνος: «Ο Δήμος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας»