Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Tο "θέατρο του παραλόγου" συνεχίζεται! Και ο Σκουρλέτης «τα χώνει» στο ΤΑΙΠΕΔ!

Tο "θέατρο του παραλόγου" συνεχίζεται! Και ο Σκουρλέτης «τα χώνει» στο ΤΑΙΠΕΔ!

Μετά τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Πάνο Καμμένο, που επιτίθενται συχνά-πυκνά στο ΤΑΙΠΕΔ και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης άφησε αιχμές εναντίον του Ταμείου και του τρόπου λειτουργίας του.

[adsense]

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο ενσωματώνεται ευρωπαϊκή οδηγία για τους υδρογονάνθρακες, ο αρμόδιος υπουργός έβαλε εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ με αιχμή τη μη αξιοποίηση της αποθήκης φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα εξαιτίας της οποίας όπως άφησε να εννοηθεί με το νομοσχέδιό του δίνεται παράταση της άδειάς της έως τις 23/11/2017. με δυνατότητα ενός ακόμη έτους.

«Η παράταση δίνεται γιατί το ελληνικό δημόσιο στην κατάσταση που είναι δεν θα μπορούσε να αναλάβει το κόστος συντήρησης της υπόγειας αυτής αποθήκης. Αυτή έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο παρότι συστάθηκε για να είναι ευέλικτο κι αποτελεσματικό, αλλά δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για την αξιοποίησή της. Κι έχει τεράστια σημασία σήμερα γιατί τέτοιες αποθήκες είναι περιζήτητες πλέον την Ευρώπη και είναι ψηλά στην ατζέντα», σημείωσε αιχμηρά ο Πάνος Σκουρλέτης.

[adsense]

Υποστήριξε δε με νόημα ότι θα μεταφέρει το θέμα στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ως στοιχείο κριτικής της συζήτησης στην Επιτροπή.

Send this to a friend