• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 03:03

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το χαρτί του ίσος προς ίσο παίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Αλ. Τσίπρα

• Να αποδομήσει τα πλεονεκτήματα του πρωθυπουργού έχει στόχο ο πρόεδρος της ΝΔ

• Μετά το βίντεο του Αλέξη Τσίπρα με ξένους ηγέτες και ο Κ. Μητσοτάκης είχε σειρά επαφών στη Βουλγαρία

Με σκοπό να καταρρίψει την εικόνα του ισχυρού και νέου σε ηλικία πρωθυπουργού, επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και για αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ έχει εκπονήσει ένα ειδικό πρόγραμμα με ανάδειξη του προσωποκεντρικού μοντέλου με έμφαση στους αδύναμους και εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Παράλληλα , το ίδιο χαρτί ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αναδείξει και στις διεθνείς του πρωτοβουλίες και συναντήσεις για να μην δώσει την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να δείξει ότι είναι αυτός που αναδεικνύει τη χώρα στο εξωτερικό.

‘Έτσι, σχεδόν λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στον διαδικτυακό του τόπο του βίντεο που εμφανίζει τον ίδιο με ξένους ηγέτες όπως των κ.κ. Πούτιν , Ομπάμα, Γουνκερ , Μοσκοβισί κλπ που τους υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου ή στις Βρυξέλλες για να τονίσει ότι η Ελλάδα πλέον έχει αποκτήσει φωνή και δυνατή παρουσία στην Ευρώπη και τον κόσμο, ανάλογα επιχειρεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις συναντήσεις του όχι μόνο σε ελληνικό έδαφος αλλά και σε ευρωπαϊκό.

Θέλοντας λοιπόν να παίξει το χαρτί του ίσος προς ίσο προς στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Σόφια της Βουλγαρίας που βρέθηκε είχε σημαντικές επαφές όπως αναφέρουν συνεργάτες του καθώς το ενδιαφέρον του ΕΛΚ για τα Δ. Βαλκάνια είναι τεράστιο ως προ την ένταξη των χωρών αυτών στην Ε.Ε

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μποικο Μπορισοφ και συζήτησε μαζί του την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και διμερή θέματα. Ειδικά για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών χωρών ο Προέδρος της ΝΔ επανέλαβε την επιλογή οι χώρες της περιοχής να καταλήξουν μέλη και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εφόσον πληρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις με έμφαση στους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονιάς.

Στη συζήτηση συμπεριλήφθηκε και το θέμα των Σκοπίων για το οποίο η Ν.Δ έχει σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που το χειρίζεται η κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης όπως αναφέρουν πληροφορίες, επανέλαβε τη θέση της Ν.Δ για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, ότι προϋπόθεση είναι για να υπάρξει συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει τη χρήση του ονόματος έναντι όλων ( erga omnes). Δεδομένου μάλιστα ότι Ελλάδα και Βουλγαρία είναι οι μόνον χώρες της ΕΕ που έχουν σύνορα με την Τουρκία , ο κ Μητσοτάκης έθεσε στον κ. Μπορισοφ και το θέμα της απελευθέρωσης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης είχε επίσης στο περιθώριο των επαφών του στη Σόφια ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον Προέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιανι στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ κατά τη σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ πραγματοποίησε σύντομη συνάντηση με την Επίτροπο για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά Μαριγια Γκαμπριέλ. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η ΝΔ έχει ετοιμάσει μια φιλόδοξη πρόταση για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή την οποία θα φροντίσει να χρηματοδοτήσει και από κοινοτικά κονδύλια και ως στον προϋπολογισμό 2020-2027 που τα κονδύλια πολλαπλασιάστηκαν.

Send this to a friend