Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Προχώρησαν σε σύμφωνο για να προσφερουν αγάπη σε ένα παιδάκι» – Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει το σύμφωνο συμβίωσης Μουτσινά – Συνατσάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε στην Ουγκάντα! Τραγελαφικές καταστάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών που έμεινε χωρίς e-mail

Εικόνα διάλυσης που δεν τιμά διόλου το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάζεται το τελευταίο δεκαήμερο, καθώς επήλθε κατάρρευση του κλειστού υπηρεσιακού συστήματος...

Εικόνα διάλυσης που δεν τιμά διόλου το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάστηκε το τελευταίο δεκαήμερο, καθώς επήλθε κατάρρευση του κλειστού υπηρεσιακού συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτό έγινε, λόγω της εκτεταμένης βλάβης που παρουσιάστηκε αιφνιδίως την Παρασκευή 13 Απριλίου και έτσι οι επικοινωνίες μέσω του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υπουργείου (@mfa.gr) έχουν καταρρεύσει!

Απόρροια της κατάρρευσης αυτής ήταν ότι οι ξένοι διπλωμάτες στην Ελλάδα ή οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Εξωτερικών άλλων χωρών να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Έλληνες διπλωμάτες στην Αθήνα ή εκείνους που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις χώρες διαπίστευσής τους μέσω του επίσημου email που τυπικώς υφίσταται στο domain @mfa.gr!

«Σας γνωρίζουμε ότι κεντρική υποδομή υποστήριξης υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσίασε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα», ανέφερε σήμα της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που εστάλη προς όλα τα γραφεία, τις γενικές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις της Κεντρικής και Περιφερειακής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και σε όλες τις διπλωματικές και έμμισθες προξενικές αρχές.

ΝΔ: Τραγελαφική και χαοτική κατάσταση που έπληξε τη διεθνή εικόνα και το κύρος της χώρας

Σκληρή κριτική στο υπουργείο Εξωτερικών άσκησε η ΝΔ, επισημαίνοντας ότι αυτή κράτησε μία εβδομάδα και το ότι «έγινε εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σύμπτωμα παρακμής».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «η πολυήμερη αδυναμία επικοινωνίας, τόσο εντός του Υπουργείου όσο και με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, τα υπουργεία και τις διπλωματικές υπηρεσίες των άλλων κρατών και τους Διεθνείς Οργανισμούς, δημιούργησε μια τραγελαφική και χαοτική κατάσταση που έπληξε τη διεθνή εικόνα και το κύρος της χώρας», προσθέτοντας πως «επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, η κακοδιοίκηση και υποβάθμιση του πολύ κρίσιμου αυτού Υπουργείου επί ημερών “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΡΑΤΤΩ”.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση επιδρά αρνητικά όχι μόνο στο προσωπικό και τα στελέχη του Υπουργείου αλλά και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, σε εποχή μεγάλων προκλήσεων. Η αυταρχική νοοτροπία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας και η πρωτοφανής κακοδιοίκηση οδηγούν το Υπουργείο Εξωτερικών σε σταδιακή απαξίωση και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί άμεσα η Κυβέρνηση γιατί αποβαίνει σε βάρος της Xώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ζέττα Μακρή: «Πρόστιμο στους μαθητές που δεν τηρούν τους κανόνες όταν επιστρέφουν σπίτι» – H αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας: Με κορονοϊό ο γιος του Ορφέας
Νίκος Παπανδρέου: «Όταν ο Ανδρέας τηλεφώνησε στον Μάο για να σωθεί ο Βαλυράκης»
Σήφης Βαλυράκης: Ποιος ήταν ο πρώην υπουργός – Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
“Πονοκέφαλος” οι χθεσινές εικόνες στα καταστήματα – Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων και “καμπανάκι” για τήρηση των μέτρων
Παπανδρέου: «Θλίψη για τον καλό φίλο και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Σήφη Βαλυράκη»