• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 09:23

Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Τσακαλώτος: Πολιτική λύση ή χρεοκοπία!

Τσακαλώτος: Πολιτική λύση ή χρεοκοπία!

Την ανάγκη άμεσης πολιτικής λύσης προ του γκρεμού και της οριστικής χρεωκοπίας της χώρας , τονίζει ο  αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών καθώς, εκτιμά ότι το Brussels Group δεν θα φτάσει σε οριστική συμφωνία.

Ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει  ότι "η οποιαδήποτε σύγκλιση χρειαστεί μετά το Brussels Group θα γίνει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, όπου οι πολιτικοί θα κληθούν να συμφωνήσουν και να γεφυρώσουν το κενό".

Ο  υπουργός ασκεί σκληρή κριτική στο ΔΝΤ για την  στάση που τηρεί στις διαπραγματεύσεις λέγοντας οτι  «είναι πάρα πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στις συζητήσεις».

Ερωτώμενος για το αν η Ελλάδα στοχεύει σε μια βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη συμφωνία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε  ότι "η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει ρευστότητα μόνο για τον Ιούνιο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει να πληρώσει ομόλογα ύψους 6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι δύο διαπραγματεύσεις  (βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη) είναι πλέον ενσωματωμένες δεδομένου ότι φθάσαμε στις 28 Μάη» λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσθέτει ότι «Τώρα κοιτάμε προς μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία, ίσως ενός έτους, ώστε να μας δοθεί κάποιος χώρος μακροοικονομικά για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας»

Send this to a friend