Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο Τσακαλώτος «τα ρίχνει» στο λαό! «Ήξερε όταν μας ψήφιζε για Μνημόνιο και Υπερταμείο»

Ο Τσακαλώτος «τα ρίχνει» στο λαό! «Ήξερε όταν μας ψήφιζε για Μνημόνιο και Υπερταμείο»

Σαν… κολυμβήθρα του Σιλωάμ εξακολουθούν να βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη νίκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όπως φανέρωσε με όσα είπε στη Βουλή και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως είπε ο ίδιος, ο ελληνικός λαός γνώριζε τι ψήφιζε, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει (αυτή τη φορά) τη δημιουργία του υπερταμείου στο οποίο παραχωρείτε προς αξιοποίηση η δημόσια περιουσία.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο κόσμος γνώριζε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ότι το ταμείο ήταν στο μνημόνιο. «Ήξερε ότι ήταν το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού που δεν θα το είχαμε επιλέξει εμείς αν δεν υπήρχε αυτή η πίεση» υπογράμμισε και συνέχισε: «Πήγαμε στον ελληνικό λαό με αυτό τον συμβιβασμό. Αν δεν είχαμε αυτή την πίεση των πιστωτών δεν θα είχαμε αυτό το ταμείο που έχουμε σήμερα. Ούτε πανηγυρίζουμε ούτε θριαμβολογούμε. Κάναμε έναν συμβιβασμό και είπαμε κάθε εμπόδιο για καλό. Και είπαμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε»

Ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε ότι σε αντίθεση με τις άλλες κυβερνήσεις οι οποίες ή ιδιωτικοποιούσαν την δημόσια περιουσία ή την χρησιμοποιούσαν για κομματικές σκοπιμότητες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα υπερκομματικό ταμείο που δεν θα πληρώνει μόνο τους πιστωτές αλλά θα αξιοποιεί την δημόσια περιουσία προς όφελος του ελληνικού λαού.

«Κρατήσαμε το μωρό και αδειάσαμε το μπουγαδόνερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος που κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του διακόπτονταν από τις διαμαρτυρίες βουλευτών της ΝΔ.

Κάποια στιγμή φανερά εκνευρισμένος από την κριτική που δέχονταν σε σχέση με τα όσα αντίθετα έλεγε το κόμμα του αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις επιτέθηκε φραστικά κατά του Κωστή Χατζηδάκη «Παλιά δεν ήσασταν τόσο λαικιστής» του είπε και εξέφρασε την άποψη ότι η μετάλλαξη του βουλευτή έγινε εξαιτίας της συμμαχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την άλλη πλευρά της ΝΔ.

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού. Όταν όμως ξεκίνησε να μιλά επικαλούμενος τα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας για τις ιδιωτικοποιήσεις στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσακαλώτος αποχώρησε από την αίθουσα επικαλούμενος ραντεβού του. Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας τον δικαιολόγησε λέγοντας ότι έχει συνάντηση με τον Ρέγκλινγκ.

Send this to a friend