
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μια κυβέρνηση που έχει παρακολουθήσει τη μισή χώρα, δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει να κυβερνά», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας χθες βράδυ στο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV», προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό ζητάμε άμεσα τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο δυνατό, το λιγότερο εντός τριών εβδομάδων με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία».
Η κ. Τσαπανίδου υποστήριξε ότι οι βουλευτές της ΝΔ με τη στήριξή τους στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ουσιαστικά «πήραν πάνω τους το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και από σκάνδαλο Μητσοτάκη το έκαναν σκάνδαλο ολόκληρης της παράταξης». Πρόσθεσε ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν το επόμενο «λογικό βήμα».
Απαντώντας δε στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφερε ότι η αποχή από τις διαδικασίες των ψηφοφοριών στη Βουλή «είναι ένα δικαίωμα που μπορούμε να ασκήσουμε, το είχε κάνει και η ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές του 2019».
«Ο κ.Οικονόμου χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Εμείς επικαλούμαστε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και ζητάμε να έρθουν στο φως όλα αυτά που πλήττουν τη δημοκρατία. Ο κ. Οικονόμου και η κυβέρνηση είναι εκείνοι που οφείλουν απαντήσεις», τόνισε. Αναφορικά με τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης είπε ότι «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του και κρίνεται και από τους πολίτες και από την ίδια την ιστορία».
«Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για συμπεριφερθούμε σαν να μην έγινε τίποτα. Υπάρχει πλέον ένα προϊόν από τις υποκλοπές, το οποίο κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται, ποιος το έχει, ποιος το χρησιμοποιεί, πώς αυτό μπορεί να “αξιοποιηθεί” στο μέλλον», ανέφερε.
Είπε επιπλέον πως «όταν για έξι πρόσωπα, που κατέχουν υψηλότατα αξιώματα στο κράτος, έχει αποδειχθεί πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο από την ΑΔΑΕ, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις επικοινωνίες τους, αυτό μας δείχνει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα που δεν ξέρουμε τι διαστάσεις μπορεί να πάρει. Δεν ξέρουμε αν είναι μόνο αυτοί, αν υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν αποκαλυφθεί». Πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι που τέθηκαν υπό παρακολούθηση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν θύματα εκβιασμών».
«Μπορεί μέσα από τις παρακολουθήσεις κάποιοι να επιχειρούν να επηρεάσουν τη ροή του χρήματος, να επηρεάσουν αποφάσεις που αφορούν άμεσα τη ζωή μας», συνέχισε.
Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι η νίκη στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα εμπιστευθεί το πρόγραμμα που του επικοινωνούμε». «Με τη νίκη στις εκλογές ως βάση, θα μπορέσουμε να κινηθούμε στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας», είπε.
Μιλώντας για θέματα οικονομίας η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι πολίτες ζουν όλο και δυσκολότερα μέσα στις συνθήκες της ακρίβειας. «Η μεσαία τάξη φτωχοποιείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο με τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Έχουμε πλέον συνηθίσει να ζούμε με pass, με κουπόνια στην πραγματικότητα», σχολίασε, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ ασκούσε σκληρή κριτική όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε επιδόματα για τους ευάλωτους.
Σχετικά με τις επιδοτήσεις στην ενέργεια είπε ότι «οι λογαριασμοί είναι πλέον τόσο ψηλά που καμία τέτοια επιδότηση δεν φτάνει πραγματικά να ανακουφίσει τους πολίτες, είναι απλά “μια τρύπα στο νερό”». «Το θέμα όμως είναι να μπορέσεις να μειώσεις τους λογαριασμούς», είπε, προσθέτοντας ότι «κλείσαμε τον Ιανουάριο με την Ελλάδα να πληρώνει την ακριβότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη κι όλα αυτά τη στιγμή που η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει πολύ.
«Η αισχροκέρδεια είναι πλέον κάτι που βιώνουν όλοι οι πολίτες», σημείωσε. Αναφερθείσα στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι στο πεδίο της ενέργειας χρειάζεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους», σημειώνοντας ότι «αν το κράτος ανακτούσε τον έλεγχο στη ΔΕΗ και έμπαινε ένα τέτοιο πλαφόν στην αγορά ενέργειας, θα μπορούσαμε κατευθείαν να πάμε σε μια κανονική κατάσταση στις τιμές». Επίσης είπε ότι χρειάζεται μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης «για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ακρίβεια στα τρόφιμα».
Ροή Ειδήσεων

21/03/2023 | 00:06
Η Τζίμα ενοχλήθηκε από την παρέμβαση Πρετεντέρη στον «αέρα» του MEGA! «Δεν χρησιμοποίησα αυτές τις λέξεις, μη με ερμηνεύεις…»
20/03/2023 | 23:52
Φλώρινα: Τόν έψαχνε η μητέρα του και τόν βρήκαν νεκρό στο σπίτι του με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
20/03/2023 | 23:46
Ανδρουλάκης: Προγραμματικές συμφωνίες χωρίς πρόσωπα που έχουν υπονομεύσει σταθερά το δημόσιο συμφέρον εις βάρος του ελληνικού λαού

20/03/2023 | 23:22
Ανταπάντηση Μαρινάκη σε Μπαλτάκο: Πέρα από μάρτυρες, υπάρχουν τηλεφωνήματα που έγιναν στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, σε ανώτατο επίπεδο
20/03/2023 | 23:09
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Η τραγωδία στα Τέμπη κατέδειξε με δραματική ευκρίνεια την αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου

20/03/2023 | 22:53
Τέμπη: «Ο πίνακας χειρισμού τοπικής τηλεδιοίκησης του σταθμού Λάρισας λειτουργούσε κανονικά», λέει ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ
20/03/2023 | 22:37
Οικονόμου: Ο κάθε πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει το χάος στο σταθμαρχείο της Λάρισας – Κοντά στο Πάσχα οι ανακοινώσεις για εκλογές

20/03/2023 | 12:10
Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία
20/03/2023 | 17:07
Γεραπετρίτης για Τσίπρα: Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο δεν επισκέφθηκε
20/03/2023 | 10:26
Η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Η τοποθέτηση Καραμανλή, Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη – Ζητήθηκε να κληθούν και άλλα πρόσωπα

20/03/2023 | 19:39
Δημοσκόπηση Alco: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,3% το ΠΑΣΟΚ – 35% λένε καλύτερη η κυβέρνηση ΝΔ έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ

20/03/2023 | 15:07
Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ! Τι συμφώνησαν Δένδιας και Τσαβούσογλου
20/03/2023 | 16:43
Παρέμβαση Ντογιάκου για Μετρό Πειραιά μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού κι άλλες αστοχίες
19/03/2023 | 12:07
Βέροια: «Έθαψαν» την τραγουδίστρια με πανέρια– Τραγουδούσε «εγκλωβισμένη» από γαρύφαλλα

20/03/2023 | 18:17
H αποστομωτική απάντηση της Γερμανού σε χρήστη του Twitter που την αποκάλεσε «μοχθηρή»
20/03/2023 | 15:17
Θεοδώρα Λιβανού: Η Ελληνίδα αμαζόνα κατέλαβε την 2η θέση στον διεθνή αγώνα ιππικής δεξιοτεχνίας CDI3*
20/03/2023 | 16:56
Θεσσαλονίκη: Είχε προσπαθήσει να πνίξει την μητέρα των παιδιών του, λέει η θεία της 47χρονης για τον απόστρατο

20/03/2023 | 15:50
Αποκάλυψη Καληώρα: Δεν υπήρξα πιστός αλλά όταν τέλειωσε ο γάμος μου με την Παπουτσή ήταν και ένας κορεσμός μετά από 15 χρόνια
Σχετικά Άρθρα

Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία

Γεραπετρίτης για Τσίπρα: Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο δεν επισκέφθηκε

Η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Η τοποθέτηση Καραμανλή, Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη – Ζητήθηκε να κληθούν και άλλα πρόσωπα
