Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ανείπωτη τραγωδία! Έχασε τη ζωή του και ο σύζυγος της 29χρονης λεχώνας που πέθανε από αλλεργικό σοκ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αντιδημοκρατική μεθόδευση της κυβέρνησης το να φέρει στη Βουλή το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, που εδώ και καιρό νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προχωρά σε μία ακόμη αντιδημοκρατική μεθόδευση, επιλέγοντας να φέρει στη Βουλή το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο χωρίς επαρκή διαβούλευση και με στόχο να περάσει κάτω από τα ραντάρ της επικαιρότητας λόγω της πανδημίας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Δείτε επίσης

Πένθος στην Εθνική Λυρική Σκηνή: Πέθανε σε ηλικία 50 ετών ο χορευτής Σάσα Νέσκωβ
Καθηγήτρια πνευμονολογίας για τον κορονοϊό: Δεν πρέπει να φοράμε γάντια

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ απελευθερώνει τις χωροθετήσεις και τις χρήσεις γης στις προστατευόμενες περιοχές, οπισθοδρομεί από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση απορριμμάτων, αποδομεί τις λειτουργίες των δασικών υπηρεσιών ενώ αφαιρεί αρμοδιότητες από τους ΟΤΑ». .

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που εδώ και καιρό νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προχωρά σε μία ακόμη αντιδημοκρατική μεθόδευση, επιλέγοντας να φέρει στη Βουλή το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο χωρίς επαρκή διαβούλευση και με στόχο να περάσει κάτω από τα ραντάρ της επικαιρότητας λόγω της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους περιβαλλοντικών και ΜΚΟ μετέφερα την έντονη αντίθεσή μας στο εν λόγω νομοσχέδιο που αποτελεί το σχέδιο μιας συστηματικής προσπάθειας απορρύθμισης δημόσιων πολιτικών για το περιβάλλον και των λειτουργιών φορέων του περιβάλλοντος.

Αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, όπως η αφαίρεση απαιτήσεων αδειοδότησης της «Ελληνικός Χρυσός» ενώ προβλέπει το ξεπούλημα του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, την ώρα που, η πανδημία και οι επιπτώσεις της, αναδεικνύει σε ολόκληρο τον κόσμο τη τάση ενίσχυσης των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών και όχι των ιδιωτικοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που πηγαίνουν την περιβαλλοντική πολιτική χρόνια πίσω, όπως είναι η ακύρωση των δασικών χαρτών και του φορέα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, η τροποποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και της αδειοδότησης των ΑΠΕ, η κατάργηση των φορέων του δικτύου Natura 2000 αλλά και της αποκεντρωμένης και συμμετοχικής δομής των φορέων φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ απελευθερώνει τις χωροθετήσεις και τις χρήσεις γης στις προστατευόμενες περιοχές, οπισθοδρομεί από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση απορριμμάτων, αποδομεί τις λειτουργίες των δασικών υπηρεσιών ενώ αφαιρεί αρμοδιότητες από τους ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε σε μια διαφορετική προσέγγιση, στοχεύοντας στον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας και στο περιβάλλον. Η κυβέρνηση της ΝΔ επενδύει σε μια οργανωμένη προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση φυσικών πόρων, προς όφελος των λίγων.

Ο Νίκος Παπανδρέου αρνείται ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε συγγνώμη για τη σύλληψη των εννέα γυναικών στο Σύνταγμα – «Ήταν υπερβολή»
Συνέχεια στην αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θέλουν ειδικοί και κυβέρνηση – Ξεκινά η κατάρτιση του πλάνου για τη σταδιακή άρση του lockdown, αν…
Κάλεσμα Μητσοτάκη σε Έλληνες εξωτερικού: Μισό φόρο εισοδήματος θα πληρώνουν για 7 χρόνια όσοι επιστρέψουν στην Ελλάδα
Κορονοϊός – Κεραμέως: Το πιθανότερο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές
Μητσοτάκης για Πάτρα: «Να τηρηθούν όλα τα μέτρα ενόψει εορτής πολιούχου Αγίου Ανδρέα»