Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τσίπρας: Εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες

«Η χώρα δεν πάει καλά» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας έτσι το κλίμα που θεωρεί εκείνος ότι αποτυπώνεται μέσα από τα συγκεκριμένα πεδία της κυβερνητικής πολιτικής στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η χώρα δεν πάει καλά» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας έτσι το κλίμα που θεωρεί εκείνος ότι αποτυπώνεται μέσα από τα συγκεκριμένα πεδία της κυβερνητικής πολιτικής στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Η κυβέρνηση κάνει διαρκώς λάθη και ατοπήματα, τα οποία προς ώρας, η καλοστημένη ασπίδα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ φροντίζει να αμβλύνει» τόνισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ο  Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες. Η θέση μας λοιπόν είναι συνειδητή, καθαρή, χωρίς ναι μεν αλλά. Θα ψηφίσουμε τη Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και θα τη στηρίξουμε να επιτύχει στα καθήκοντά της».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη πως «η συγκεκριμένη επιλογή του κ. Μητσοτάκη δεν δείχνει διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως «η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να προτείνει την Αικ/ Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν γίνεται με σκοπό να χτιστούν γέφυρες και κλίμα συνεννόησης ανάμεσα στη κυβέρνηση και την προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά με σκοπό να σκεπαστεί πρόχειρα το μεγάλο χάσμα που με τις βασικές πολιτικές του επιλογές έχει δημιουργήσει τους προοδευτικούς πολίτες».

Άλλωστε, τόνισε, «όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης, δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής. Και να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα, και πριμοδοτώντας μ’ αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός».

Αρνητικό το αποτέλεσμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για τα εθνικά συμφέροντα

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είχε ως αποτέλεσμα όχι κάποια εθνικά κέρδη, που όλοι προσδοκούσαν, αλλά εθνική ζημιά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Και πρόσθεσε: «Αντί για στήριξη των ελληνικών θέσεων, γίναμε θεατές μιας ταπεινωτικής για την ίδια τη χώρα συμπεριφοράς. Και σχεδόν μιας άμεσης στήριξης του επικίνδυνου γείτονα».

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «παραδώσαμε τον Ιούλη μια χώρα νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, υπολογίσιμο και όχι προβλέψιμο εταίρο. Και συμπλήρωσε: Μέρος της λύσης και όχι των προβλημάτων της περιοχής».

Πολλά για τους λίγους, λίγα για τους πολλούς

Αναφερόμενος στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η θέση των μεσαίων συμπολιτών μας όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται, σε αντίθεση με αυτή των εχόντων και κατεχόντων, η οποία πράγματι βελτιώνεται, γιατί εκεί τις τηρεί τις υποσχέσεις της η κυβέρνηση».

«Μέχρι στιγμής λοιπόν», σημείωσε, ο Αλ. Τσίπρας, «δεν βλέπουμε ούτε ανάπτυξη στο 4%, ούτε καταιγίδα επενδύσεων, ούτε καν μπουλντόζες στο Ελληνικό δε βλέπουμε, ούτε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ούτε αύξηση του βασικού μισθού, ούτε κανέναν ασφαλιστικό παράδεισος για ελεύθερους επαγγελματίες».

Αντιθέτως, τόνισε, «βλέπουμε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, συρρίκνωση των αμοιβών, μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα με την διακριτική συμφωνία της κυβέρνησης, αυξήσεις περίπου 20% στις ασφαλιστικές εισφορές και κατάργηση της 13ης σύνταξης».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα: 

Send this to a friend