Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Τσίπρας και Γεννηματά συγκρούστηκαν για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με φόντο την Κεντροαριστερά μέσω σκανδαλολογίας

Να «εξάψει» τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης φέρνοντας το 2015 στο 2018 επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζει τα στελέχη της για σφοδρή πολιτική σύγκρουση με το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Να «εξάψει» τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης φέρνοντας το 2015 στο 2018 επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζει τα στελέχη της για σφοδρή πολιτική σύγκρουση με το σύνολο της αντιπολίτευσης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βαγγέλης Γιακουμής

Μέσω της συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής για το Σύνταγμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- προφανώς για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και της απαιτούμενης συσπείρωσης της Κ.Ο.- εν όψει των δύσκολων ψηφοφοριών που θα έρθουν στη Βουλή, «βάζει φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και προκαλεί συνθήκες άγριας πόλωσης, ώστε να τα δώσει όλα για όλα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Που αποσκοπεί η κίνηση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η συνταγή, ίδια όπως και πριν από το 2015, τότε ακριβώς που οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες με τη μέθοδο την υποστήριξη και την οργάνωση της σημερινής πλειοψηφίας δημιουργούσαν δήθεν συνθήκες αγανάκτησης, καταλύοντας κάθε νόμιμη πράξη με επιθέσεις εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, προκειμένου να έρθουν στην εξουσία. Τώρα που βρίσκονται στην εξουσία χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο με διαφορετικά εργαλεία. Η συνταγματική αναθεώρηση χρησιμοποιείται δυστυχώς για ανάλογους σκοπούς.

Τα στοιχεία που αναδείχθηκαν σχετικά γύρω από την υπόθεση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των τότε άμεσων υπουργών του είναι προφανές ότι τέτοιους σκοπούς- όπως λένε στο ΚΙΝΑΛ- εξυπηρετούν. Να θέσουν στο καναβάτσο μέσω της σπίλωσης τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, να την αποδομήσουν και να τήν εκμαυλίσουν εν τέλει, για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη στις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τι απαντά η Φώφη Γεννηματά που θεωρεί σχέδιο της κυβέρνησης για τη συκοφάντηση του κόμματός της

Στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά αναρωτιούνται ποιον τελικά φοβάται πιο πολύ ο κ. Τσίπρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή την Φώφη Γεννηματά. Η απάντηση φυσικά είναι προφανής. Το ΚΙΝΑΛ διότι από εκεί χάνει ο κ. Τσίπρας που διαπιστώνει ότι αποδυναμώνεται ο ιστός του οικοδομήματός του, που στηρίζεται ωστόσο σε σαθρά πολιτικά θεμέλια.

Στο στόχαστρο της κυβερνητικής πλειοψηφίας βρίσκεται ξανά η Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό φανερώνει η στάση της κυβέρνησης και η αναφορά του πρωθυπουργού στη Φώφη Γεννηματά που έλαβε και προσωπικά χαρακτηριστικά στην αντιπαράθεση στη βουλή. Αιτία φυσικά ο χρόνος και το πρόσωπο που επιλέγει για τη σύγκρουση μεταξύ τους. Η περίοδος της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη και η προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών για την περίοδο που ο ίδιος ήταν επικεφαλής της χώρας γίνεται, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει σκιές για υποθέσεις που αφορούν την οργάνωση των ολυμπιακών αγώνων του 2004 και να συνδυάσει εκείνα τα πρόσωπα με εκείνα που σήμερα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της δικαιοσύνης. Σκόπιμα πολιτικά για να αναδείξει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη πως όλοι ίδιοι είναι. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι ο πρωθυπουργός προσβλέπει στα Ιμάτια της κεντροαριστεράς για την άγρα των ψήφων στις εκλογές.

Η Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας που ακριβώς θέλει να οδηγήσει την προεκλογική μάχη ο κ. Τσίπρας, που κατά τη γνώμη της διχάζει τη κοινωνία και πολώνει τους πολίτες, επιχειρεί να τον σταματήσει, επιμένοντας για τα στοιχεία που πρέπει να δημοσιοποιήσει σε ό, τι αφορά στις αλληλοκατηγορίες υπουργών σε εκείνο το υπουργικό συμβούλιο, από το οποίο παραιτήθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Άλλωστε η κα Γεννηματά ήταν η μόνη που το έθεσε με την ομιλία της στη βουλή.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας βάζει στο στόχαστρό του το Κίνημα Αλλαγής

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας κάνει το αυτονόητο πολιτικά, αλλά πολύ παράτολμο ταυτόχρονα. Φέρνει στο προσκήνιο την περίοδο που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ για να το αποδομήσει πολιτικά και να δείξει στην κοινή γνώμη ότι κυρίαρχος της Κεντροαριστεράς δεν είναι το σημερινό ΚΙΝΑΛ που διαθέτει στους κόλπους του στελέχη του παρελθόντος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να το πετύχει. Ακόμη και αυτά, τα οποία δημοσιοποιούνται. Βέβαια, η τακτική που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός είναι άκρως επιθετική, γιατί συνδυάζει αυτό που γίνεται στο εσωτερικό της χώρας με το ευρωπαϊκό, αφού το φλερτ και η πίεση που ασκεί προς τους Ευρωσοσιαλιστές είναι έντονη, ώστε να κτυπήσει πολιτικά και μέσω του SPD τη Φώφη Γεννηματά.

Η Σοσιαλδημοκρατία, όμως, στην οποία θέλει να εισχωρήσει ο κ. Τσίπρας δεν είναι η ιδεολογική ταυτότητα που επιθυμούν όλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν στελέχη που δεν βλέπουν με «καλό μάτι» την μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά, που υποτίθεται πως πρεσβεύει, προς το Κέντρο και τη Σοσιαλδημοκρατία. Στελέχη προερχόμενα από την ομάδα των «53», αλλά και άλλα μεμονωμένα που θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αστικοποιείται και θέλει να μπει στο κλαμπ εκείνων που μέχρι πρότινος κατηγορούσε πολιτικά και ιδεολογικά.

Send this to a friend