• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:20

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

«Βαριές» καταγγελίες για φωτογραφικές διατάξεις από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο ν/σ για τη σύσταση επιχειρήσεων

Την ολομέτωπη επίθεση της Αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων».

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο «ξεπλένει» πλαστά δικαιολογητικά τα οποία σχετίζονταν με ένταξη επενδύσεων σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατήγγειλε νομιμοποποίηση πολλών δημόσιων συμβάσεων από το… παράθυρο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου το οποίο όπως είπε νομιμοποιεί αναδρομικά όσες δημόσιες συμβάσεις έως του ποσού των 20.000 ευρώ δεν αναρτήθηκαν στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

«Πείτε για πόσες και ποιες συμβάσεις πρόκειται» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Προειδοποίησε μάλιστα τον υπουργό ότι ο προκάτοχος του Γιώργος Σταθάκης δεν θα έβαζε τέτοια διάταξη στο νομοσχέδιο και κατέληξε «Αναλάβατε εσείς την ευθύνη χωρίς να έχετε στοιχεία».

Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εξηγήσεις επειδή η κυβέρνηση καταργεί την υποχρέωση τα βυτιοφόρα καυσίμων να διαθέτουν GPS, ρύθμιση που είχε ως στόχο την μείωση του λαθρεμπορίου.

Send this to a friend