ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημειώνεται, πως ο κ. Μητσοτάκης «καρφώνοντας» και τον κ. Βαρουφάκη, αλλά κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για «δίδυμο της καταστροφής το 2015 που τώρα είναι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων» και πως «συμβουλές διαπραγμάτευσης από τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη η παράταξη αυτή δεν δέχεται».
Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος με κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά, καθώς, όπως επισημαίνει, ο κανονισμός της Βουλής δεν του επιτρέπει να απαντήσει εντός κοινοβουλίου.
Αναλυτικά όσα γράφει:
«Είπατε πως η κυβέρνησή σας δεν έχετε ανάγκη συμβουλών για το πως θα διαπραγματευτείτε από το “δίδυμο της καταστροφής Βαρουφάκη-Τσίπρα”. Σας κατανοώ κ. Μητσοτάκη.
Από το 2012 έως και το Δεκέμβρη του 2014 η τρόικα σας εξευτέλιζε παρά το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που τους λέγατε. Όταν, λοιπόν, τον Γενάρη του 2015 κάποιος μπήκε στο Eurogroup και τους είπε ΟΧΙ, κάνοντας ακόμα και νεοδημοκράτες να νιώσουν ανάταση, εσείς νιώσατε να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια σας.
Κι όταν ο λαός στήριξε το ΟΧΙ εκείνο με 62% βρεθήκατε στο καλάθι των αχρήστων. Αν και την επομένη ο κ. Τσίπρας σας ανέσυρε από εκείνο το καλάθι, και μαζί ανατρέψατε το ΟΧΙ (μπαίνοντας έτσι σε τροχιά επιστροφής στην εξουσία), την τρομάρα εκείνη που περάσατε, την ερήμην σας (και εις βάρος σας) ανάταση του ελληνικού λαού, δεν την συγχωρείτε.
Το να με χαρακτηρίζουν “καταστροφέα” εκείνοι που έλεγαν ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ την ώρα που πάσχιζα για την αναδιάρθρωση χρέους που είναι απαραίτητη για την κατάργηση της Χρεοδουλοπαροικίας μας αποτελεί μεγάλη τιμή. Σας ευχαριστώ για αυτήν. Όπως είχα πει στην επιστολή παραίτησής μου, θα φέρω στο πέτο μου το μίσος της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού ως μετάλλειο τιμής».
Ροή Ειδήσεων
13/01/2025 | 12:46
Τσολάκη για Ματίκα: «Θα μπορούσε να πει στους ρεπόρτερ “συγγνώμη δεν είμαι σε καλή μέρα, δε θέλω να βγει αυτό”»
13/01/2025 | 12:33
«Έπεσε δεξαμενή στη Χαλκίδος-Σχηματαρίου» προειδοποιούσε γυναίκα λίγο πριν το δυστύχημα με τον αστυνομικό διευθυντή και τη σύζυγό του
13/01/2025 | 11:49
Εθνική απεργία στο Βέλγιο προκάλεσε προβλήματα στις εναέριες και σιδηροδρομικές μεταφορές
13/01/2025 | 11:42
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης, με 100% επιδότηση έως 13.416 ευρώ
13/01/2025 | 11:36
Η Εύα Λονγκόρια προσφέρει 50.000 δολάρια για τους ήρωες της πρώτης γραμμής του Λος Άντζελες
13/01/2025 | 11:25
Ανδρουλάκης: Δεν θα συγκυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ – Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον προοδευτικό χώρο
12/01/2025 | 12:00
Κατρίνα Τσάνταλη: «Πήγαν όλα λάθος, έκανα επεμβάσεις για να επανέλθω, με είχε πιάσει παράνοια φόβου»
12/01/2025 | 16:40