Αθήνα

6 oC

αραιές νεφώσεις

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην ΧΑ: «Συγγενείς του Μιχαλολιάκου ήταν συνεργάτες σε Βουλή & Ευρωβουλή και δεν πατούσαν ποτέ»

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην Χρυσή Αυγή, μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και την μετέπειτα ανεξαρτητοποίηση του υπόδικου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην Χρυσή Αυγή, μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και την μετέπειτα ανεξαρτητοποίηση του υπόδικου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Λαγός υποστήριξε ότι η απόφασή του δεν οφείλεται σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος, αλλά καθότι εκτιμά πως «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ». Συμπληρώνοντας πως κάποιοι «συναγωνιστές» του τον ακολουθούν στον αγώνα, δίχως να διευκρινίσει εάν πρόκειται για πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γραφείο του στην ευρωβουλή ή εάν έχει βλέψεις δημιουργίας κόμματος-νέας οργάνωσης. Παρέθεσε 14 ονόματα, ανάμεσά τους τον Γιώργο Γερμενή, τον Νίκο Κούζουλο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Μία ημέρα μετά την αποχώρηση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος πρώην βουλευτής Μαγνησίας -ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, ανακοίνωσε πως δημιουργείται ένας νέος «φορέας».

Την ίδια ώρα οι βολές που δέχεται το σύστημα Μιχαλολιάκου από πρώην στελέχη είναι σφοδρές. Αρχηγικό και οικογενειακό κόμμα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Ελευθέριος Συναδινός. Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 ότι τα όργανα του κόμματος δε συνεδριάζουν ποτέ και ότι οι αποφάσεις παίρνονται από την οικογένεια Μιχαλολιάκου.

«Ανίψια του Μιχαλολιάκου ήταν επιστημονικοί συνεργάτες στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και δεν πατούσαν το πόδι τους ποτέ» ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες παραιτήσεις, μίλησε για κρίση που υπάρχει εδώ και χρόνια καθώς «βλέπανε που πάει η κατάσταση αλλά δεν μπορούσαν να μιλήσουν» και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις.

Τέλος, υποστήριξε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ευνοεί στο να «ανοίξουν στόματα» ενόψει της δίκης της ΧΑ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόκλησης βίας σε όσους έχουν καταφερθεί εναντίον του αρχηγού του κόμματος.

Send this to a friend