Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

"Κωλοτούμπα" Βίτσα! "Οι δικαστές και όχι η Τουρκία θα αποφασίσουν για τους 8 συλληφθέντες στρατιωτικούς"

"Κωλοτούμπα" Βίτσα! "Οι δικαστές και όχι η Τουρκία θα αποφασίσουν για τους 8 συλληφθέντες στρατιωτικούς"

"Η υπόθεση, αφού είναι στη δικαστική οδό, είναι κάτω από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο. Θα παρθούν οι αποφάσεις από τους δικαστές", υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αλλάζοντας επί της ουσίας την άποψή του, αφού μια ημέρα νωρίτερα έλεγε πως το επιχείρημα της Τουρκίας υπέρ της έκδοσης είναι ισχυρό...

[adsense]

«Η υπόθεση, αφού είναι στη δικαστική οδό, είναι κάτω από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο. Θα παρθούν οι αποφάσεις από τους δικαστές. Άρα, εμείς μπορούμε να μιλάμε μόνο πολιτικά. Πολιτικά, θα έλεγα, αυτό που ευνοεί την Ελλάδα, είναι να λήγουν γρήγορα αυτές οι υποθέσεις και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Βεβαίως, αρκετοί το συνδέουν με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας (για τους πρόσφυγες), και αυτό θα πρέπει να παρθεί υπόψη σε πολιτικό επίπεδο».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα αλλάξει η στάση της Τουρκίας απέναντι στη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό. «Είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας να μην αλλάξει, να είναι μία διαδικασία η οποία θα προχωρήσει μέχρι το τέλος. Από κει και πέρα, εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει και αυτά που έχουμε συμφωνήσει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την Τουρκία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τις τελευταίες μέρες δεν σημειώθηκε κάποια αυξημένη ροή προσφύγων στην Ελλάδα».

[adsense]

Σημειώνεται ότι την Κυριάκη στο Mega ο αν. υπουργός «έδειξε» προς την κατεύθυνση της άμεσης έκδοσης των Τούρκων, λέγοντας ότι «το επιχείρημα της Τουρκίας, υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν χθες στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι πολύ ισχυρό καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας».

Send this to a friend