• Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου
  • 04:04

Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ομολογία Βίτσα: Ήμασταν προετοιμασμένοι για το μπλόκο στο Eurogroup

Ο Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση περίμενε δυσαρέσκεια στο Eurogroup, από κάποια χώρα, για την απόφαση αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά και δήλωσε ότι είχε γίνει προετοιμασία.

«Ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε να μπλοκάρει η Γερμανίδα την αποδέσμευση της δόσης, αλλά χώρες του Βίσεγκραντ.

«Δεν ήταν καψόνι, ήταν θέμα προσήλωσης στις αρχές... Ήταν έναν πάρα πολύ μικρό θέμα που εύκολα μπορούσε να λυθεί, oι υπoυργοί Οικονομικών ήταν έτοιμοι να το λύσουν», πρόσθεσε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα, ανέφερε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες διαδικασίες στο γερμανικό κοινοβούλιο και σημείωσε ότι ο ESM ενέκρινε επί της αρχής τα τελευταία 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας να πιέζει στην κατεύθυνση να γυρίσουν πίσω, καθώς κρατούνται 4 μήνες και 15 ημέρες χωρίς να τους έχει αποδοθεί καν κατηγορία. «Αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώσει. Με κάποιο γρήγορο τρόπο θα πρέπει η Τουρκία να τους επιστρέψει», δήλωσε.

Τέλος, για το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών, σημείωσε ότι πρόκειται για δύο χαμηλόβαθμα στελέχη της πρεσβείας που έκαναν πράγματα που έθιγαν το εθνικό μας συμφέρον...

Send this to a friend