Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Βλάχος: Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που έφτιαξε τους νόμους, με τους οποίους μπήκαν πρώην στελέχη του στη φυλακή

Ο υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Παναγιώτης Βλάχος εγκαινίασε μαζί με τους κ.κ. Κώστα Ζαχαριάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλη Ξυπολυτά από τη ΝΔ τα Open Debates που συνδιοργανώνουν TheCaller και Sigmund Communication εν όψει εκλογών.

Ο υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Παναγιώτης Βλάχος εγκαινίασε μαζί με τους κ.κ. Κώστα Ζαχαριάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλη Ξυπολυτά από τη ΝΔ τα Open Debates που συνδιοργανώνουν TheCaller και Sigmund Communication εν όψει εκλογών.

Ο κ. Βλάχος αρχικά εξαπέλυσε επίθεση στην Κεντροδεξιά που κυβερνάει την Ευρώπη σε επίπεδο Κομισιόν από το 2004 και καθορίζει την πολιτική των χωρών της Ε.Ε., κάνοντας λόγο για «συντηρητική κακοφωνία», ενώ σπεύδοντας να υπερασπιστεί την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2009, σχολίασε πως «οι Τσίπρας και Σαμαράς βρήκαν τη χώρα σε πρόγραμμα σε αντίθεση με τον Παπανδρέου».

Για το θέμα της εγκληματικότητας ο κ. Βλάχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στο Ρουβίκωνα όσο και στην καθημερινή εγκληματικότητα, που όπως είπε βρίσκεται σε έξαρση λόγω της αδράνειας της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα αυτό.

Το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής έκανε διεξοδική ανάλυση για το Δημόσιο και τις ελλείψεις του, σχολιάζοντας πως «με το Δημόσιο που έχουμε σήμερα δεν θα πάμε μπροστά. Κανένας υπουργός δεν διοικεί το υπουργείο του». Ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για «κινητικότητα στο Δημόσιο, ροή ανθρώπινου δυναμικού και εγγράφων», ενώ σε εκείνο το σημείο έκανε ιδιαίτερη μνεία στα ΚΕΠ, που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και υπερτόνισε το γεγονός ότι «πρέπει να γίνουν και άλλα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον έλεγχο δαπανών, για να ξέρουν οι πολίτες που πηγαίνουν τα χρήματα».

Αποκρούοντας την κριτική του κ. Ζαχαριάδη για ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα περισσότερα χρόνια, ο κ. Βλάχος ανέφερε «καυστικά» πως «κατηγορούν το κακό ΠΑΣΟΚ, αλλά πήραν τους πρώην υπουργούς του στον πρόσφατο ανασχηματισμό».

Εν συνεχεία, στο «πινγκ πονγκ» του Open Debate μεταξύ των κ.κ. Κώστα Ζαχαριάδη και Παναγιώτη Βλάχου, ο κ. Βλάχος ρώτησε τον κ. Ζαχαριάδη: «Πως δέχεσαι σήμερα να κάθεσαι δίπλα σε Κούικ, Κουντουρά και Παπακώστα…;», με τον κ. Ζαχαριάδη να απαντά πως «οι κ.κ. Βορίδης και Γεςωργιάδης είναι πιο ακραίοι από την κα Κουντουρά».

Σχετικά με τη σκανδαλολογία και ειδικότερα για τη Novartis, ο κ. Βλάχος είπε πως «η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο κ. Λοβέρδος  ως υπουργός ήταν εκείνοι που μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη», συν τοις άλλοις επικαλέστηκε την ενοποίηση των Ταμείων με τον ΕΟΠΥΥ και καταλήγοντας για το εν λόγω ζήτημα σχολίασε: «Όχι να πάμε σε εκλογές με λάσπη στον ανεμιστήρα… Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που έφτιαξε νόμους, με τους οποίους μπήκαν πρώην στελέχη του στη φυλακή».

Σε εκείνο το σημείο κέρδισε τις εντυπώσεις η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του κ. Ζαχαριάδη στο δίλημμα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης;», με τον κ. Βλάχο να απαντά, σκωπτικά: «Το 2015 ο κόσμος ψήφισε δυο φορές Τσίπρα και του βγήκε Καμμένος. Και να σου πω Τσίπρας, φοβάμαι πως θα βγει πάλι Καμμένος…».

Τέλος, ο κ. Βλάχος δήλωσε περήφανος που εκπροσωπεί την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου και υπερτόνισε την ανάγκη για συναίνεση και συνεργασία για να βγει οριστικά η χώρα από τις δυσκολίες.

Send this to a friend