• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 08:36

Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

«Βόμβα» Απ. Κακλαμάνη: Να επανεργοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ, κορυφαίο λάθος η κατάργηση των οργανώσεών του

«Κορυφαίο λάθος η διάλυση των οργανώσεών του»

«Κορυφαίας σημασίας είναι η εξαφάνιση των συμβόλων του, αλλά και η διάλυση των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει σε άρθρο-παρέμβασή του στα ΝΕΑ το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Κορυφαίας σημασίας είναι η εξαφάνιση των συμβόλων του, αλλά και η διάλυση των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει σε άρθρο-παρέμβασή του στα ΝΕΑ το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών, αλλά και οι οργανωμένες κινήσεις στη βάση του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως κινήτρων και, κυρίως, τα συναισθήματα που διακατέχουν τους απλούς πολίτες της παράταξης, δεν μπορεί ν’ αγνοηθούν από το συνέδριο και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» τονίζει ο Απόστολος Κακλαμάνης αιχμηρά.

Στο άρθρο του με τίτλο «Μοναδική ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα» ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων «καρφώνει» τους «πασοκογενείς» «γεφυροποιούς» του ΣΥΡΙΖΑ «που θρασύτατα ισχυρίζονται ότι αυτοί εκφράζουν τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, που πρόδωσαν (!), τον … Ανδρέα Παπανδρέου και την μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ της 18ης Οκτ. 1981».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Απόστολου Κακλαμάνη:

Με τη σύγκληση του έκτακτου Συνεδρίου του, αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ σε βαθμό εσωστρέφειας, τόσο μέσα σ’ αυτό, όσο και μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, του οποίου αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών, αλλά και οι οργανωμένες κινήσεις στη βάση του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως κινήτρων και, κυρίως, τα συναισθήματα που διακατέχουν τους απλούς πολίτες της παράταξης, δεν μπορεί ν’ αγνοηθούν από το συνέδριο και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αφορούν το υπαρξιακό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, τον ρόλο και τη σχέση του με το Κίνημα Αλλαγής. Το ζήτημα αυτό, είναι υπαρκτό και καθοριστικό για την ενότητά μας. Απασχολεί έντονα την κομματική και κοινωνική του βάση, που δοκιμάζεται πολλαπλώς. Γιατί, οργιάζει η  αντιπασοκική προπαγάνδα στα ΜΜΕ, κυρίως από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζουν στρατηγική διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής, μέσω της «λεηλασίας» του ΠΑΣΟΚ. Τον ίδιο στόχο υπηρετούν οι «πασοκογενείς» «γεφυροποιοί» του ΣΥΡΙΖΑ που θρασύτατα ισχυρίζονται ότι αυτοί εκφράζουν τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, που πρόδωσαν (!), τον … Ανδρέα Παπανδρέου και την μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ της 18ης Οκτ. 1981! Η αίσθηση που καλλιεργείται είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει  περιθωριοποιηθεί εντός του Κινήματος Αλλαγής.

Η αίσθηση αυτή, δυστυχώς, ενισχύεται από λάθη κατά τη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής. Κορυφαίας σημασίας είναι η εξαφάνιση των συμβόλων του, αλλά και η διάλυση των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ. Με αποτέλεσμα, την αδρανοποίηση των μελών και φίλων του, που έχουν πια αφεθεί στη διάθεση της Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και, φυσικά, των «γεφυροποιών» και αποστατών, που «ψαρεύουν» ανάμεσά τους.

Η χώρα αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ιδίως μέτωπό της. Μείζονα και χρόνια, όπως το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, το Δημογραφικό κ.ά. Προπάντων δε, η κλιμακούμενη απειλή της Τουρκίας  στη Θράκη, το Αιγαίο, την Κύπρο. Απαιτούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση με ιστορικό αξιόπιστων θέσεων, πρωτοβουλιών και δείγματα γραφής που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει εξετάσεις, όχι μόνο στον κοινωνικό τομέα, στην Οικονομία και την ανάπτυξη, στην εθνική ενότητα και συμφιλίωση, αλλά κι εκεί που κρίνεται ο πατριωτισμός των κομμάτων και των ηγετών.  Το συνέδριο, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, για ένα νέο ξεκίνημα μιας δυναμικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που θα διεκδικήσει ρόλο καταλύτη στις πολιτικές εξελίξεις. Τούτο προϋποθέτει ότι θα απαντηθεί θετικά η αξίωση της κοινωνικής, αλλά και της οργανωμένης βάσης του ΠΑΣΟΚ για την επανενεργοποίησή του. Θα είναι αυτοκτονικό λάθος, γιατί θα οδηγήσει στην περαιτέρω συρρίκνωση του Κινήματος Αλλαγής, αν συνεχιστεί η παραγνώριση της ανάγκης ενεργού παρουσίας και ανάδειξης του ρόλου του ΠΑΣΟΚ, ως του ισχυρότερου και μαζικότερου συντελεστή, σε συνεργασία με όλους τους άλλους φορείς, της συγκρότησης του Κινήματος Αλλαγής. Έτσι ώστε, υπό μία και μόνη σημαία, ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, να σφυρηλατήσουν την ενότητα και την επανασυσπείρωση όλων των δυνάμεων της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, απέναντι στην «κεντρώα» Δεξιά της Ν.Δ. και στον «κεντροαριστερό» οπορτουνισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Send this to a friend