Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ναταλία Λινού: Η κόρη της Αθηνάς Λινού, διευθύντρια στο Χάρβαρντ που μίλησε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» στο τηλεοπτικό τοπίο από την κυβέρνηση-Εκχωρεί 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας

Στην απόφαση να εκχωρήσει 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας σε τηλεοπτικούς σταθμούς προέβη η κυβέρνηση

Στην απόφαση να εκχωρήσει 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας σε τηλεοπτικούς σταθμούς προέβη η κυβέρνηση, όπως εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε τη σχετική έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας το οποίο έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης προσδιόρισε τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας σε 4.

[adsense]

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «κανάλια υψηλής ευκρίνειας HD, τα οποία μπορούν να αναμεταδίδουν πρόγραμμα στην νέα ψηφιακή εποχή» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τη χώρα μας πέραν των ενστάσεων που αφορούν τη βιωσιμότητα οι άδειες πανελλαδικής υψηλής ευκρίνειας θα είναι μέχρι τέσσερις». «Ο ίδιος αριθμός υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και προσδιορίστηκε με βάση παρόμοιες μελέτες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από τη ΝΔ ο Νίκος Δένδιας ζήτησε «πίστωση χρόνου», προκειμένου να μελετήσει την έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, αν και σημείωσε επικαλούμενος και τον τίτλο της ότι «πρόκειται για μια προπαρασκευαστική πραγματογνωμοσύνη».

[adsense]

Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του υποστήριξε ότι «με βάση την οικονομική συγκυρία είναι αδύνατον να σταθούν στα πόδια τους τα υφιστάμενα κανάλια και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής».

Δριμεία επίθεση από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την αδειοδότηση των καναλιών!

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι με ανακοινώσεις, που εξέδωσαν για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως ανέφερε σχετικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, «η κυβέρνηση πάσχει από έλλειψη εντιμότητας. Επιμένουμε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να παραβιάζει τη νομιμότητα, όπως αυτή καθορίζεται από τους νόμους του ελληνικού κράτους και το Σύνταγμα αλλά και το ενωσιακό δίκαιο, προκειμένου να εκβιάζει κι έτσι να ελέγξει τα ΜΜΕ».

«Σήμερα η κυβέρνηση  κατέφυγε σε ένα ακόμη “κόλπο”. Παρουσίασε μια μελέτη ιταλικού ινστιτούτου σύμφωνα με την οποία μόνο τέσσερις άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών είναι εφικτές!!!», δήλωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Επί αυτού τέσσερις επισημάνσεις», τονίζει και σταχυολόγησε τις 4 επισημάνσεις του:

«Επισήμανση 1η: Ο Υπουργός Επικρατείας επί δυο τουλάχιστον μήνες μιλά για τέσσερις άδειες και η μελέτη που παραδόθηκε τώρα “δέχεται”, και αυτή, πως τεχνικά μόνο τέσσερις άδειες μπορούν να δοθούν. Προφανώς δεν πρόκειται για σύμπτωση αλλά για διεκπεραίωση εντολής.

Επισήμανση 2η: Οι παραπάνω τεχνολογικές δυνατότητες αφορούν, κατά τη μελέτη, την επόμενη δεκαετία. Συνεπώς, ακόμη και αν δεχτεί κανείς τα τεχνολογικά συμπεράσματα της μελέτης, παραμένει ύποπτη η αγωνία  της κυβέρνησης να καθορίσει το τηλεοπτικό τοπίο.

Επισήμανση 3η: Μόνο το ΕΣΡ είναι αρμόδιο αλλά και από τεχνικής πλευράς σε θέση να αξιολογήσει τα πορίσματα της συγκεκριμένης μελέτης, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μελέτης κατατεθεί.

Επισήμανση 4η: Ενώ ο Υπουργός Επικράτειας έως σήμερα υποστήριζε πως η αγορά μόνο τέσσερις άδειες μπορεί να αντέξει, υποδυόμενος την αγορά, σήμερα εμφανίζει το ψευδές επιχείρημα πως για τεχνικούς λόγους μόνο τέσσερις άδειες μπορούν  να δοθούν.  Εδώ ο εκβιασμός αρχίζει να αποκτά και κωμικές όψεις».

«Δώστε την  αρμοδιότητα του καθορισμού του αριθμού των αδειών στο ΕΣΡ για να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία. Αλλιώς είστε και θα είστε υπεύθυνοι για την επί της ουσίας κατάργηση της Ανεξάρτητης αυτής Αρχής. Ο εκβιασμός σας δεν θα περάσει», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

[adsense]

«Η κυβέρνηση προχωρά σ’ αυτό που είχε σχεδιάσει από την αρχή: Να παρακάμψει το Σύνταγμα και να πάρει εκείνη την απόφαση (μέσω της πλειοψηφίας της στη Βουλή) για την προκήρυξη και τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών για να συνεχίσει το γνωστό νταραβέρι», επισήμανε από την πλευρά του το Ποτάμι.

Σύμφωνα με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «ο Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε μάλιστα σήμερα, ότι οι άδειες θα είναι μέχρι τέσσερις. Πολλές φαίνονται. Γιατί τέτοια απλοχεριά; Δύο κανάλια με κομματικούς φίλους-επιχειρηματίες θα ήταν αρκετά με βάση τη νοοτροπία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προφανώς για να πάμε στους τέσσερις έχουν συνυπολογίσει και τους δυο Τούρκους στους οποίους έχει υποσχεθεί κανάλια ο κ.Τσίπρας».

«Ας σοβαρευτούν έστω και τώρα και ας δώσουν την αρμοδιότητα για τις άδειες εκεί που ανήκει: στο ΕΣΡ ώστε να μπει τέλος σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών. Αυτό είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει τον αριθμό και τους όρους. Τα άλλα είναι εκ του πονηρού», καταλήγει το Ποτάμι.

Γεννηματά για Μητσοτάκη: Έπρεπε να μπει σε καραντίνα – Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Παράταση του lockdown μέχρι τις 6 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Me 16,1% προηγείται η ΝΔ- Το 41% λέει ότι δεν θα έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο Μητσοτάκης – Ελπίδες για σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Ο Νίκος Παπανδρέου αρνείται ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Συνέχεια στην αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θέλουν ειδικοί και κυβέρνηση – Ξεκινά η κατάρτιση του πλάνου για τη σταδιακή άρση του lockdown, αν…