Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βορίδης: Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ- Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη βία της Αστυνομίας, ο Μάκης Βορίδης επανήλθε υπερασπιζόμενος τα όσα είπε χθες για τα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ.

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη βία της Αστυνομίας, ο Μάκης Βορίδης επανήλθε υπερασπιζόμενος τα όσα είπε χθες για τα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επικαλέστηκε τις πανεπιστημιακές του γνώσεις, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο ζήτημα με τα πανεπιστήμια.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ως φοιτητής «στο μάθημα της Πολιτειολογίας του Δρόσου το πρώτο πράγμα που έμαθα ως φοιτητής ήταν ότι κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας» και πρόσθεσε ότι εμμένει στις δηλώσεις του, αλλά δυσκολεύεται να κατανοήσει τις αντιδράσεις της αντιπολιτεύσεως. «Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις; Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση τον αφοπλισμό της αστυνομίας ή την κατάργηση των ΜΑΤ, να την καταθέσει και να γίνει δημόσια συζήτηση επ’ αυτού. Φωνάζει για αστυνομική βία αλλά τη χρησιμοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησής του Από τη μία τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητος να μπει μία τάξη στα Πανεπιστήμια και από την άλλη κλείνει το μάτι στην ανομία μέσα σε αυτά».

Αναλυτικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης δήλωσε:

«Εμμένω στις δηλώσεις μου τις οποίες θεωρώ μια κλασική παραδεδεγμένη σταθερά. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις αντιδράσεις της αντιπολιτεύσεως. Γιατί πρέπει να εξηγώ τα βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις; Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές.

Στο μάθημα της Πολιτειολογίας του Δρόσου το πρώτο πράγμα που έμαθα ως φοιτητής ήταν ότι κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση τον αφοπλισμό της αστυνομίας ή την κατάργηση των ΜΑΤ, να την καταθέσει και να γίνει δημόσια συζήτηση επ’ αυτού. Φωνάζει για αστυνομική βία αλλά τη χρησιμοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησής του.

Από τη μία τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητος να μπει μία τάξη στα Πανεπιστήμια και από την άλλη κλείνει το μάτι στην ανομία μέσα σε αυτά».

Send this to a friend