• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 19:07

Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βορίδης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το σπάσιμο περιφερειών και τον «Κλεισθένη»

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την  τροπολογία για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της Α’ Αθηνών και Αττικής και το νομοσχέδιο του "Κλεισθένη" ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος στη συζήτηση, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του απευθύνθηκε στον Πάνο Σκουρλέτη και είπε: «Θέλετε την κατάτμηση και εν συνεχεία να πάνε στις καλένδες τα υπόλοιπα», και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η επιτροπή που προβλέπεται σε άλλη τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να μελετήσει όλες τις νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Επίσης, ανέφερε πως οι διαβεβαιώσεις του κ. Σκουρλέτη είναι «στάχτη στα μάτια μας» και ανέφερε: «Ελάτε να νομοθετήσουμε μαζί την ψήφο του εξωτερικού», υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του είχε υποβάλλει σχετική πρόταση νόμου το 2016 και το 2018, η οποία ακόμα δεν έχει συζητηθεί.

«Τρεισήμισι χρόνια δεν το έχετε αγγίξει, Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν η πρόταση που είχε ετοιμαστεί στο ΥΠΕΣ και ήταν έτοιμη όταν μας ρίξατε», είπε και προανήγγειλε ότι «η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο των διατάξεων για το εκλογικό σύστημα».

Send this to a friend