
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προκλήσεις και οι απειλές της Τουρκίας πρέπει να λάβουν ένα τέρμα, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας κατά τη συνάντησή του με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, τον οποίο υποδέχθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στις διαρκείς προκλήσεις – «αν και η λέξη προκλήσεις είναι ευφημισμός, θα έλεγα απειλές», όπως χαρακτηριστικά τόνισε- που δέχεται η Ελλάδα από τη γειτονική Τουρκία.
«Αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη κρίση με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν δικαιούται μία χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, όπως η γειτονική Τουρκία, να δημιουργεί ή να επιχειρεί να δημιουργήσει μία κρίση μέσα στην κρίση», τόνισε με έμφαση ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε:
«Οφείλουμε όλοι να είμαστε σταθεροί και αυστηροί ως προς αυτό και να αντιληφθούν οι γείτονές μας ότι αυτού του είδους οι προκλήσεις και οι απειλές πρέπει επιτέλους να λάβουν ένα τέρμα».
Σχολιάζοντας τη ρωσική επιθετικότητα, τόνισε πως «ο ρόλος μας δεν είναι πια να πολεμούμε, όπως μας αναγκάζει η Ρωσία του Πούτιν. Ο ρόλος μας είναι να συνεργαζόμαστε, να νοιαζόμαστε για την προκοπή μας και για την προστασία του περιβάλλοντος» είπε ο κ. Τασούλας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «σε αυτές τις προκλήσεις, σε αυτές τις φιλοδοξίες, σε αυτές τις προοπτικές είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα ξαναγυρίσουμε, αντιμετωπίζοντας τη ρωσική επιθετικότητα και παραμερίζοντάς την χάρη στην ενότητα των ελεύθερων χώρων, χάρη στην ενότητα του δυτικού κόσμου, μέρος του οποίου, κυρίαρχο, αποτελεί η χώρα την οποία εκπροσωπείτε αλλά και μέρος του οποίου πιστό, άξιο και σταθερό, αποτελεί και η δική μου χώρα».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βουλής, από την πλευρά του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «ιδιαίτερα θερμή σχέση» της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην «ιστορική» ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.
Ο κ. Τσούνης προσκάλεσε τον κ. Τασούλα να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, στην ορεινή Ναυπακτία και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και τα Ιωάννινα.
Ο πρόεδρος της Βουλής προσέφερε στον πρέσβη των ΗΠΑ ένα συλλεκτικό αναμνηστικό μετάλλιο της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά στις εδαφικές επεκτάσεις της χώρας κατά την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων ΄12-13.
«Είναι η επέκταση που σημειώθηκε στην περιοχή της Ηπείρου, το οποίο δείχνει και την αποφασιστικότητα της Ελλάδος αλλά και την ανάγκη να ζήσει ειρηνικά στο σύγχρονο κόσμο και να ασχοληθεί με την προκοπή της και την ευημερία των κατοίκων της», όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας.
Επίσης έδωσε στον κ. Τσούνη τη σπουδαία έκδοση της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο «Οι Έλληνες στη Διασπορά. 15ος-21ος αιώνας», επειδή «είστε τέκνο της Διασποράς», όπως είπε ο κ. Τασούλας στον κ. Τσούνη, στην οποία έκδοση περιλαμβάνεται όλη η χαρτογραφία της Διασποράς του ελληνισμού.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της Βουλής ξενάγησε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά», όπως και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής, πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.
Πηγή: ΑΠΕ
Ροή Ειδήσεων

15/02/2025 | 23:45
Συγκινεί ο Δημήτρης Ξανθόπουλος για τον Δημήτρη Ήμελλο: «Ήξερα πια ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα»
15/02/2025 | 23:15
Πάπας Φραγκίσκος: Νοσηλεύεται με βρογχίτιδα σε κλινική της Ρώμης – Ανησυχία για το χρόνιο πρόβλημα με το αναπνευστικό

15/02/2025 | 23:00
ΓΓ Ψηφ. Διακυβέρνησης: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στις δράσεις AI – Τι θα γίνει με τον «προσωπικό αριθμό»
15/02/2025 | 22:50
Ο ισραηλινός στρατός τονίζει ότι εξαπέλυσε πλήγμα με στόχο ένα μέλος της αεροπορίας της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο
15/02/2025 | 22:45
Αναλένα Μπέρμποκ – Διάσκεψη για την Ασφάλεια: «Μόνο μια ευρωπαϊκή ειρήνη μπορεί να είναι βιώσιμη»

15/02/2025 | 22:30
Ανθή Βούλγαρη: «Στην εγκυμοσύνη είχα τα σκαμπανεβάσματα μου, τα ψυχολογικά και τα σωματικά»
15/02/2025 | 22:26
Βαθαίνει το ρήγμα ΗΠΑ – Ευρώπης: Έκτακτη Σύνοδος για την Ουκρανία στις 17/2 από Μακρόν
15/02/2025 | 22:18
Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστρία: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με τις Αρχές – Συνελήφθη 23χρονος Σύρος

15/02/2025 | 22:18
Politico: Η διαπραγματευτική ομάδα Τραμπ ξεκινά ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στη Σ. Αραβία τις επόμενες ημέρες
15/02/2025 | 22:15
Ναταλία Γερμανού: «Είμαι της άποψης ότι καμιά φορά τα εν οίκω… εν δήμω στην τηλεόραση»
15/02/2025 | 22:00
Γ. Φλωρίδης για Τέμπη: Η βαριά κατηγορία περί της συγκάλυψης φαίνεται να κλονίζεται – Πέντε ψέματα αποκαλύφθηκαν

15/02/2025 | 21:45
Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζει σχέδια επίθεσης τη στιγμή που συνεχίζονται οι απελευθερώσεις ομήρων

15/02/2025 | 09:00
Έξαλλοι Χάρης Ακριτίδης και Σαμπρίνα στο αεροδρόμιο: «Τα χάσαμε όλα και πληρώσαμε και 335 ευρώ για τις χειραποσκευές»
15/02/2025 | 11:40
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός δίνει την απάντησή του στην Τίνα Μεσσαροπούλου μετά τις αιχμές προς τη σύζυγό του
15/02/2025 | 10:00
Αντώνης Ρέμος: «Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε η Υβόννη όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν αν έχει όλα της τα δάχτυλα»

15/02/2025 | 12:27
«Σπίτι μου 2»: Εκατοντάδες εγκρίσεις δανείων τον πρώτο μήνα – Ποιοι είναι οι κερδισμένοι
15/02/2025 | 09:40
Χρήστος Μάστορας: Ευχαρίστησε την ελληνική Αστυνομία από τη σκηνή μετά το περιστατικό με το αλκοτέστ
15/02/2025 | 08:00
Νεφέλη Ορφανού για Πέτρο Φιλιππίδη: «Είδα κάποια πράγματα και του είπα να προσέξει»

15/02/2025 | 09:08
Λονδίνο: Πυρκαγιά σε πολυτελές ξενοδοχείο – Τουλάχιστον 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτήριο
15/02/2025 | 12:26
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ποιες περιοχές θα πλήξουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες
15/02/2025 | 07:00
Ο Παύλος Κοντογιαννίδης ξεκαθαρίζει για την επίμαχη δήλωσή του με τα «σοβινιστικά γουρούνια»

15/02/2025 | 07:30
Έλλη Τρίγγου: «Στις Άγριες Μέλισσες ανακάλυψα ένα νέο σύμπαν με τα δώρα και τον τρόμο που έχει αυτό»
15/02/2025 | 09:30
Στην αντεπίθεση η Μαρία Σολωμού για τον «φασισμό της ελευθερίας του λόγου»: «Έχω πλήρη έλεγχο του τι, πως και γιατί το λέω»
Σχετικά Άρθρα

Συγκρουσιακό κλίμα για τα Τέμπη: «Φαρμακερά βέλη» μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με επίδικο τη Δικαιοσύνη

Παρέμβαση Παφίλη σε Χρυσοχοΐδη για «τη μεταφορά εκρηκτικής ύλης μέσα από τις γειτονιές του Λαυρίου χωρίς μέτρα ασφάλειας»
