Αθήνα

25 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή: Τι είπε ο Καμμένος και εξόργισε Σταϊκούρα - Κικίλια;

«Ανέβηκαν» σήμερα (8/11) οι τόνοι στη Βουλή, όταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στην τροπολογία που δίνει τα αναδρομικά στους ένστολους.

«Ανέβηκαν» σήμερα (8/11) οι τόνοι στη Βουλή, όταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στην τροπολογία που δίνει τα αναδρομικά στους ένστολους.

Ο κ. Καμμένος συγκρούστηκε με τον Χρήστο Σταϊκούρα και το Βασίλη Κικίλια για το πως η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε το θέμα των αναδρομικών σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι το 2014 επέλεξε να δώσει το 50% και να ξοφλήσει χωρίς να έχει υποσχεθεί ότι αργότερα θα δώσει το άλλο 50%.

«Το 50% που δώσατε το 2014 το δώσατε ως τελική εξόφληση. Είναι όλα γραμμένα στις διαπραγματεύσεις μην τα αμφισβητείτε. Η αποκατάσταση γίνεται σε συνέχεια μέτρων  που έχουν ληφθεί και το 2015, το 2016 και το 2017. Στις διαπραγματεύσεις είναι καταγεγραμμένο και μάλιστα το ανέφεραν οι δανειστές  κάθε φορά που θέλαμε  να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ ότι τότε δώσατε το 50% και ξοφλήσαμε.Αυτές τις δηλώσεις έκαναν  και οι ξένοι όταν έβγαιναν από το Hilton θα σας τα δώσω και γραπτώς» είπε αρχικά ο Πάνος Καμμενος, με τον κ. Σταϊκούρας να απαντά ότι η τότε κυβέρνηση επέλεξε να δώσει μόνο το 50% διότι ψήφισε κι άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος θέλησε  να απαντήσει και στις πρωινές δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια μέσω Twitter ότι τα αναδρομικά είναι κουτσουρεμένα και ότι εμπαίζονται οι αξιωματικοί, σημειώνοντας ότι οι σχετικές δηλώσεις του, διαφέρουν από τα όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας νωρίτερα στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε από το έδρανό του πως δεν είπε κάτι τέτοιο στην ομιλία του και ο κ.  Καμμένος του  απάντησε, πως: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που δεν επιβεβαιώνετε τον κ. Κικίλια και πολύ χαίρομαι που ψηφίζετε  την τροπολογία. Χαίρομαι ότι τους ακραίους και τα  ψεύδη επιχειρήματά τους τους απομονώνει το ίδιο το κόμμα τους. Η στάση που κράτησε ο κ. Σταϊκούρας απέναντι στους ακραίους  είναι μία στάση ευθύνης που θα δώσει τη δυνατότητα στις ένοπλες  δυνάμεις της χώρας να προχωρήσουν έχοντας την στήριξη όλου του  ελληνικού λαού».

Τότε, στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο Βασίλης Κικίλιας ζητώντας το λόγο επί προσωπικού, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι: «Κύριε Καμμένε πριν από τέσσερα χρόνια στην προεκλογική σας ομιλία και κατ´επανάληψη στις  ομιλίες σας διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι ο πρώτος νόμος που θα περνούσατε στη Βουλή θα ήταν η δικαίωση των στρατιωτικών αλλιώς δεν θα συμμετείχατε σε αυτή την κυβέρνηση. Τα 4 αυτά χρόνια εμπαίζετε τους στρατιωτικούς γιατί κατ´ επανάληψη  τους είχατε υποσχεθεί ότι θα φέρνατε  τον νόμο και δεν τον φέρνατε. Έρχεστε λίγο πριν τις εκλογές τώρα και δίνετε κουτσουρεμένα τα αναδρομικά και θα εξηγήσω γιατί. Αν τα είχατε δώσει πριν το νόμο Κατρούγκαλου θα μιλούσαμε για άλλα ποσά. Δεν δίνεται το 2017 άρα αφήνετε τους εν´ ενέργεια ένα χρόνο έξω και τους απόστρατους δύο χρόνια έξω».

Send this to a friend