Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αυτοκτονία 41χρονου: Συγκινεί το γράμμα που άφησε στην οικογένεια του – «Κουράστηκα. Δεν ήμουν καλός καπετανιος…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετανόητος Βούτσης: Έπρεπε να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά- Κάποια στελέχη όμως ήταν επιφυλακτικά

Τη βεβαιότητά του πως «η ελληνική περιπέτεια θα κλείσει με ένα αναπτυξιακό πρόσημο και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Τη βεβαιότητά του πως «η ελληνική περιπέτεια θα κλείσει με ένα αναπτυξιακό πρόσημο και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Ο κ. Βούτσης, ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κληθεί να ψηφίσει νέα μέτρα το φθινόπωρο απάντησε λέγοντας πως «ποτέ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει πως πριν από τις εκλογές του 2015 υπήρχαν φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούσαν να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ υποστηρίζει πως η συζήτηση για τα 16 δισ. του Νομισματοκοπείου έγινε αλλά σε καμία περίπτωση για να τα «αρπάξει ο Τσίπρας», όπως διηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν εκ των υστέρων κρίνει μήπως ήταν λάθος που ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ανέτρεψε την κυβέρνηση Σαμαρά και έπρεπε να διεκδικήσει την εξουσία στην ώρα του, είπε:

«Είναι σαφές ότι το δίλημμα αυτό μας απασχόλησε πάρα πολύ το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2014. Η απόφαση την οποία πήραμε, ότι θα έπρεπε να μετέλθουμε όλα τα συνταγματικά μέσα ώστε η χώρα να οδηγηθεί στις εκλογές, πιστεύω πως ιστορικά θα κριθεί σωστή. Το ερώτημα που θέτετε μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μας είχε απασχολήσει πάρα πολύ. Δεν ξέραμε όλα τα στοιχεία και ούτε είχαμε όλες τις εκτιμήσεις με βάση τις οποίες λάβαμε και τις τελικές μας αποφάσεις. Πολλά πράγματα βγήκαν στο δρόμο. Η δική μου προσωπική αποτίμηση είναι ότι το βήμα έπρεπε να γίνει τότε».

Στην ερώτηση εάν υπήρξαν και στελέχη που διαφωνούσαν με την απόφαση να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, τόνισε:

«Υπήρχαν απόψεις ανάμεσά μας που σωστά εκτιμούσαν όλα τα δεδομένα και ήταν πιο επιφυλακτικοί σε αυτή την επιλογή. Εγώ είμαι και τώρα σαφής ότι έπρεπε να γίνει έτσι. Όπως φάνηκε, τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου αλλά και η μη αξιολόγηση και η συζήτηση περί πιστοληπτικής γραμμής δεν κατέτειναν σε καμία περίπτωση ότι βγαίναμε σε ορατό διάστημα, μηνών, από την κρίση».

Σήκωσε το γάντι στη Γεννηματά ο Ανδρουλάκης: «Θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος το 2021»
Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη αύριο – Προ των πυλών η καθολική χρήση μάσκας
Μητσοτάκης στην Τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου: Η συμπεριφορά της Τουρκίας παραβιάζει κατάφορα το διεθνές δίκαιο
Κορονοϊός: Άδωνις -«Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της συγκέντρωσης στο Εφετείο» (ΒΙΝΤΕΟ)
Νάσος Ηλιόπουλος στο TheCaller: «Ζητάμε Δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Ζακ»
Γερουλάνος: «Αγωνιζόμαστε με ουσιαστικές προτάσεις να αναβαθμίσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο»