Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βουλή: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις το 2019 προανήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις προανήγγειλε για το 2019 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας νωρίτερα στην Βουλή.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις προανήγγειλε για το 2019 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας νωρίτερα στην Βουλή.

Μάλιστα, η κυρία Αχτσιόγλου αμφισβήτησε τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για χορήγηση επιδόματος τέκνων και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό λέγοντας «Προανήγγειλε αύξηση του κατώτατου μισθού και είπε ότι θα είναι διπλάσια από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ. Όμως, η κυβέρνηση ολοκληρώνει την διαδικασία και θα υπάρξει αύξηση τον Ιανουάριο, οπότε είναι παράδοξο να υπόσχετε κάτι που ήδη έχει δρομολογηθεί. Όμως, ποια είναι η πρόταση της ΝΔ; Πόσο πρέπει να αυξηθεί τον Ιανουάριο ο κατώτατος μισθός; 4%; Γιατί δεν τοποθετείτε καθαρά; Μήπως γιατί δεν θα συμβαδίσει με την πρόταση του ΣΕΒ;».

Μιλώντας για πως τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων, η κυρία Αχτσιόγλου, υποστήριξε πως διαμορφώθηκαν από την αύξηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και όχι από την εκτόξευση των εισφορών και τις μειώσεις συντάξεων.

«Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός ψηφίζεται 4 μήνες μετά το τέλος των προγραμμάτων. Δεν ήταν τυπική διαδικασία αλλά μεταφράζεται σε μέτρα βελτίωσης του εισοδήματος» είπε η υπουργός Εργασίας για να προσθέσει «Μόνο σε 4 μήνες κάναμε πράξη την αμετάκλητη ακύρωση περικοπής των συντάξεων αλλά και τις αυξήσεις σε 620 χιλ συνταξιούχους. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού με απόφαση της κυβέρνησης τον Ιανουάριο. Νομοθετήσαμε τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση ΕΝΦΙΑ, την διανομή μερίσματος. Χορηγήσαμε επίδομα στέγασης».

Send this to a friend