Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βρούτσης: Πάνω από 400.000 οι εκκρεμείς συντάξεις- Τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας

Πάνω από 400.000 είναι οι εκκρεμείς συντάξεις σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, που εξήγγειλε ότι θα οδούν μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος ΑΤΛΑΣ.

Πάνω από 400.000 είναι οι εκκρεμείς συντάξεις σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, που εξήγγειλε ότι θα οδούν μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος ΑΤΛΑΣ.

«Ετσι, σταδιακά οι εκκρεμείς συντάξεις θα δίνονται ψηφιακά. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη», είπε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη, στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του από την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Εργασίας. «Από 01/06/2020 το 34,33% των νέων εκκρεμών συντάξεων θα γίνεται ψηφιακά, από 01/01/2021 το 23,29% και κάτι λιγότερο από 10% θα δοθεί από 01/06/2021», είπε αναλυτικά ο υπουργός.

Τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας

Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι θα λυθεί άμεσα το θέμα, μέσα από μια λογισμική εφαρμογή. «Ελπίζω ότι θα γίνει μέσα στο έτος», σημείωσε.

Όσον αφορά το ΚΕΑ, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Αυτό θα αλλάξει και θα γίνει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Τα κριτήρια για αυτό δεν θα αλλάξουν και στόχος μας είναι να βελτιωθεί το ποσό που θα καταβάλουμε». Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου θα αλλάξει αμέσως μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά. «Η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει ό,τι απόφαση βγάλουν οι δικαστικές αρχές για τα αναδρομικά», συμπλήρωσε. Τέλος, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι θα σταλούν τα ενημερωτικά των συντάξεων στους συνταξιούχους, αμέσως μετά τη στελέχωση των διευθυντών σε ΕΦΚΑ και ΗΔΙΚΑ.

Send this to a friend