• Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου
  • 21:10

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χαμός στο τηλεοπτικό πλατό μεταξύ Φίλη και Μπακογιάννη για Καμμένο: «Δημιούργημα της οικογένειας σας είναι»-«Mea Culpa»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική μίλησαν οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην εκπομπή «Ακραίως» στον τ/σ "Σκάι".

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα ελληνοτουρκικά και το "Μακεδονικό", κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία στην εξωτερική πολιτική, η οποία «δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη χώρα», και τον Νίκο Φίλη να ανταπαντά ότι «η Ντόρα Μπακογιάννη ζει μια πολιτική σχιζοφρένεια στο θέμα του Σκοπιανού».

Στην παρατήρηση δε της κ. Μπακογιάνη ότι «στην Ελλάδα ξέρουμε τι εστί Καμμένος και δεν παίρνουμε σοβαρά υπόψιν τις θέσεις του. Στο εξωτερικό όμως δεν γνωρίζουν ποιος είναι», ο κ. Φίλης αντέτεινε «ο Πάνος Καμμένος είναι δικό σας δημιούργημα. Δημιούργημα της οικογένειας Μητσοτάκη. Δεν τον φτιάξαμε εμείς», ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών προκάλεσε αίσθηση λέγοντας «Μea Culpa».

Δείτε το βίντεο στο 26:00:

Κατά τ΄άλλα η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «είναι βέβαιο πως έχουμε άλλη κατάσταση στην Τουρκία από αυτή που ξέραμε», ότι « ο Ερντογάν έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και εντός της Τουρκίας. Δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας από τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα» και σημείωσε ότι θα έπρεπε να «είμαστε πολύ πιο συντονισμένοι και ενιαίοι αλλά και πιο δραστήριοι από ό,τι είμαστε σήμερα».

Εκτίμησε πως «ο λαός είναι ενωμένος» για να προσθέσει «για την κυβέρνηση ανησυχώ». «Βλέπω μία κυβέρνηση που στους στρατιωτικούς -που όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα, να επιστρέψουν στην Ελλάδα- έχει σημασία πώς αντιμετωπίζουμε το θέμα, ως μεθοριακό επεισόδιο. Η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει πως είναι μεθοριακό επεισόδιο, που κακώς εξελίχθηκε έτσι και θα λυθεί πλέον στο δικαστήριο της Αδριανούπολης», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη. Και σχολιάζοντας πως «όταν ο Π. Καμμένος μιλάει για ομηρία, η Ελλάδα δίνει την εικόνα ότι έχει μια διχασμένη κυβέρνηση», είπε πως «η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης στο θέμα των δύο στρατιωτικών, ας αποφασίσει αν είναι μεθοριακό ζήτημα ή ομηρία»

Από τη πλευρά ο Νίκος Φίλης εκτίμησε πως «ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις ώστε να πιέσει για να μην υπάρχει κουρδικό κράτος». «Η ΕΕ δεν νοιάζεται και πολύ για την Τουρκία. Οι βλέψεις της Τουρκίας σήμερα είναι προς την κεντρική Ασία, ώστε να παίξει έναν αυτοκρατορικό ρόλο. Το βασικό πλαίσιο πολιτικής της Τουρκίας είναι το άνοιγμα προς την Κεντρική Ασία. Βεβαίως, μπορεί να προκαλέσει εντάσεις στο Αιγαίο», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

Send this to a friend