Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χαμός στη Βουλή μετά τη δήλωση Σγουρίδη: Ο Λοβέρδος ρώτησε αν πήραμε οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Βουλής μετά τις δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη των ΑΝΕΛ για οικονομικά ανταλλάγματα στο Σκοπιανό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη να πάρει θέση.

«Ακούσαμε τον κ. Σγουρίδη να λέει ότι πήραμε ανταλλάγματα για το χρέος προκειμένου να υπάρξει η συμφωνία με τα Σκόπια. Αυτή η ζυγαριά πρέπει να καταγγελθεί και από σας, τον άκουσα τον κ. Σγουρίδη, αναπαράγεται η δήλωση του, πρέπει να καταγγελθεί και από σας κ. Κατσίκη», ανέφερε ο Λοβέρδος με τον Κατσίκη να φωνάζει από το έδρανο.

«Ερεθίζεστε με το παραμικρό, αυτοί είστε, δεν ανέχεστε την αντιπολίτευση, δεν θέλετε αντιπολίτευση, δεν έχετε σχέση με την δημοκρατία», υποστήριξε ο Λοβέρδος και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ο όποιος επέκρινε τόσο τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και τον προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινό.

«Ο κ. Λοβέρδος ήταν εκτός θέματος έπρεπε να τον είχατε διακόψει, όποιος βουλευτής θέλει να πει την άποψή του για διάφορα θέματα υπάρχουν τηλεοράσεις, υπάρχουν ραδιόφωνα, να πάει να κάνει τις δηλώσεις του. Δε γίνεται στα 7 λεπτά της ομιλίας του τα 6 να είναι για θέματα πολιτικής άσχετα με το νομοσχέδιο. Διαμαρτύρομαι για τη στάση του».

Ο Κρεμαστινός δήλωσε: «Οι ομιλητές πρέπει να είναι εντός του θέματος αλλά όμως και οι πολιτικοί αρχηγοί πολλές φορές επεκτείνονται σε όλα τα θέματα και πολλές φορές έχουν προσωπικούς διαλόγους που δεν έχουν σχέση ούτε με τα νομοσχέδια ούτε με τη Βουλή. Το Προεδρείο πολλές φορές είναι δημοκρατικό και ανεκτικό, γιατί αν γίνει αυστηρό τότε εσείς οι ίδιοι οι βουλευτές θα στραφείτε κατά του προεδρείου και θα λέτε ότι ασκείται βία στη Βουλή. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση σοβαρότητα και τήρηση του κανονισμού».

Ο Λοβέρδος απάντησε: « Είναι θλιβερό η Βουλή να είναι ανοιχτή, να έχουμε συνεδρίαση, η κοινωνία έξω να έχει μια σειρά από προβλήματα κι εμείς θα συζητάμε για άλλα. Εχουμε τη δυνατότητα να ενώνουμε την κοινωνία με τη Βουλή. Κύριε Αμανατίδη εσείς είστε υπουργός, για θέματα Βουλής μπορεί να πάρει το λόγο ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος».

Τέλος ο Κατσίκης δήλωσε: «Αν θέλατε να περιοριστούμε μόνο στο νομοσχέδιο θα έπρεπε να είχατε φροντίσει να περιοριστούμε μόνο στο νομοσχέδιο»

Send this to a friend