Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ξεχάστε και τα γλυπτά του Παρθενώνα! O ΣΥΡΙΖΑ θέλει... πολιτική διαπραγμάτευση

Tα μέσα ενημέρωσης της ελληνικής ομογένειας όπως ο Εθνικός Κήρυκας και το Greek News κάλυψαν τα εγκαίνια της έκθεσης «A World of Emotions: Ancient Greece, 700 BC – 200 AD».

Εκεί, η κυρία Κονιόρδου έδωσε πολλές συνεντεύξεις , αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων και τη νέα... στρατηγική στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ασκώντας κριτική στην τακτική που ακολουθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισήμανε πως υπάρχει μια καινούρια κινητοποίηση στο θέμα αυτό, καθώς εγκαταλείπεται η νομική οδός διεκδίκησης που είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και υπήρξε βασική αιτία άρνησης της βρετανικής πλευράς και πως τώρα μέσω της διπλωματικής οδού θα αποκατασταθεί σταδιακά ένα κλίμα κοινής εμπιστοσύνης.

Η κα Κονιόρδου επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη προσκεκλημένη του Ωνασείου Πολιτιστικού Ιδρύματος με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης δήλωσε πως:

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δίνει μια μάχη, μια πολύ μεγάλη μάχη... Οι Έλληνες καθημερινά ζουν μεγάλη δοκιμασία και δίνουν μια μεγάλη μάχη για να αναταχτεί όλο αυτό το κλίμα να αποκτήσουν ξανά την αυτοπεποίθηση τους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ένας από του βασικότερους συντελεστές της έκθεσης καθώς παραχώρησε έργα από 20 μουσεία.