• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:35

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

Χριστοδουλάκης από Κάλυμνο: «Κύριε Τσίπρα, η θάλασσα έχει σύνορα και θα πρέπει να τα διασφαλίσουμε»

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, όπως εδώ και 27 χρόνια ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, βρέθηκε στην Κάλυμνο και εχθές Σάββατο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. 

Η συνέντευξη δόθηκε στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου (αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ) και το Μανώλη Χριστοδουλάκη πλαισίωναν η υποψήφια βουλευτής και Γραμματέας της ΝΕ Β. Δωδεκανήσου του ΚΙΝ.ΑΛ Κατερίνα Γαβαλά και το μέλος Νικήτας Γιαννικουρής.

Επίσης στη αίθουσα παρούσα η υποψήφια σε προηγούμενες εκλογές Κατίνα Βουρεξάκη και τα μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ Γιώργος Θανάτσης, Αντώνης Κουντούρης από Κάλυμνο και Μιχάλης Διαμαντής από Κω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, μετά από μία σύντομη προσφώνηση της Κατερίνας Γαβαλάς το λόγο πήρε ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, στη σύντομη τοποθέτηση του που μπορείτε να δείτε παρακάτω ξεκίνησε λέγοντας ότι η σημερινή συνέντευξη έχει ιδιαίτερη σημειολογία λόγω του ότι γίνεται στον τόπο της καταγωγής του και συνέχισε αναφέροντας « βρισκόμαστε μόλις 3 ημέρες από της 21 Αυγούστου ημέρα την οποία όπως διαλαλεί με τόση χάρη και πάθος η Κυβέρνηση τελειώνουν επιτέλους τα προγράμματα των μνημονίων. Βρισκόμαστε σε μία χρονική συγκυρία που η Χώρας μας έχει χάσει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης»

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στη σημερινή Κυβέρνηση για τον χειρισμό των θεμάτων οικονομίας ,ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε:”Οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές για τρεις και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η θετική έκπληξη και πρωταγωνιστής την επόμενη ημέρα, ακριβώς για να μπορέσουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις με κατεύθυνση την προδευτική διακυβέρνηση του τόπου μετά τις εκλογές”

Δείτε την τοποθέτηση του Γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη στο video που ακολουθεί:

Μετά την τοποθέτηση του τέθηκαν ερωτήσεις .

Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε από το Διευθυντή της εφημερίδας μας Γιώργο Δρόσο, σχετικά με την προκλητική στάση των γειτόνων στην περιοχή και στην παρεμπόδιση των αλιέων να ψαρέψουν ακόμη και εντός των Ελληνικών υδάτων, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ήταν ξεκάθαρος. «Τα σύνορα μας, η εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας συμφέροντα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!Όπως δεν διεκδικούμε τίποτα από την εθνική κυριαρχία των γειτόνων μας, έτσι δε χαρίζουμε ούτε μισό χιλιοστό από τα εθνικά μας σύνορα, χερσαία ή θαλάσσια».

Επίσης κάλεσε την ελληνική ακτοφυλακή να προστατέψει τα σύνορα μας και τους Έλληνες αλιείς, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Κύριε Τσίπρα, η θάλασσα έχει σύνορα και θα πρέπει να τα διασφαλίσουμε».

Send this to a friend