Αθήνα

16 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Υπέρ Γεννηματά ο Παπαδόπουλος «ανάβοντας» φωτιές: Εξεταστική οικονομίας για περίοδο Σημίτη, Καραμανλή μέχρι Τσίπρα

Στην εκπομπή «Brain Storming» με τους δημοσιογράφους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα, βρέθηκε απόψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος και μία δήλωσή του «άναψε» φωτιές.

Στην εκπομπή «Brain Storming» με τους δημοσιογράφους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα, βρέθηκε απόψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος και μία δήλωσή του «άναψε» φωτιές.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος εμφανίστηκε να τάσσεται υπέρ της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά στο να διερευνηθούν όλες οι κυβερνητικές περίοδοι από την ένταξη μας στο ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και της διακυβέρνησης Τσίπρα σε μία εξεταστική οικονομίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «η κ. Γεννηματά είχε κάνει μια πολύ καλή πρόταση, δηλαδή να διερευνήσουμε όλη την περίοδο, δηλαδή από το τότε που μπήκαμε στο ευρώ, τους χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση Καραμανλή», είπε και πρόσθεσε «η πορεία της ελληνικής οικονομίας, για να φτάσουμε στον υπερδανεισμό και να αναγκαστούμε να μπούμε σε μνημονιακές συμφωνίες, έχει εξάρτηση από το τι προηγήθηκε. Εξάρτηση με το πώς μπήκαμε στο κοινό νόμισμα και ποιοι χειρισμοί έγιναν από την κυβέρνηση Καραμανλή».

Μάλιστα, ερωτηθείς από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, αν θα την υπέγραφε αυτή την πρόταση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Ναι, εγώ θα την υπέγραφα».

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Χρηστίδης είπε πως «αυτό είναι μια είδηση και ενδεχομένως να οδηγήσει και σε εξελίξεις».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος βρισκόταν, επίσης, στην εκπομπή σχολίασε ότι «όλα πρέπει να διερευνηθούν. Αν θέλουμε να εξετάσουμε από που άρχισε να στραβώνει το πράγμα, θεωρώ ότι η περίοδος του Χρηματιστηρίου δεν θα πρέπει να μείνει απ' έξω». 

Με τον Παύλο Χρηστίδη να απαντά ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα η περίοδος εξέτασης να ξεκινήσει ακόμη και από πριν την ένταξη της χώρας το ευρώ. «Είμαστε θετικοί. Θεωρούμε ότι θα πέσει φως σε απορίες που έχει ο ελληνικός λαός». 

Δείτε τη δήλωση του Σάκη Παπαδόπουλου:

Send this to a friend