Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πολάκη ψήφισε η Βουλή - Με μαντινάδες και αποχώρηση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - «Είμαι ψηλά… και δεν μπορείτε να με δείτε»

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη τάχθηκε η πλειοψηφία του κοινοβουλίου

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη τάχθηκε η πλειοψηφία του κοινοβουλίου

Η άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας είχε ζητηθεί, καθώς είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή δυο δικογραφίες. Η μία αφορούσε στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής και η δεύτερη δικογραφία μετά την έγκλιση του διοικητήτης ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με εν αγνοία του ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έκανε δεκτή το αίτημα για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και έτσι το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια κι ακολούθως το κοινοβούλιο ψήφισε.

Στην πρώτη περίπτωση, υπέρ της άρσης ασυλίας του Π. Πολάκη ψήφισαν 163 βουλευτές και κατά 13. Από την άλλη στη δεύτερη περίπτωση υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 και παρών ένας.

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία συζήτησης της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, στην Ολομέλεια της Βουλής, ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Εμείς λέμε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία και σας καλούμε ακόμα και τώρα να κάνετε την κίνηση και να ζητήσετε τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα”, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως τόνισε, “σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε αναγκασμένοι, είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε από αυτή τη διαδικασία και να μην ανεχθούμε κατά κανένα τρόπο την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος για την οποία, κύριε πρόεδρε, δυστυχώς έχετε κι εσείς ευθύνες”.

Αμέσως μετά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα.

Πολάκης: Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη...

«Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» χαρακτήρισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για τις μηνύσεις του Σταμάτη Πουλή και του Γιάννη Στουρνάρα εναντίον του, ενώ δεν έλειψαν και οι κρητικές μαντινάδες…

Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει επειδή οι κόρες του τού λένε ότι είναι υπερήφανες για εκείνον -εσάς σας το λένε ρώτησε την πτέρυγα της ΝΔ-, καθώς επίσης και επειδή η Κρήτη τον έβγαλε πρώτο βουλευτή στην πατρίδα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Προσπαθείτε να με χαμηλώσετε, να με φθείρεται, προσπαθείτε να με βάλετε φυλακή. Οι καθαροί άνθρωποι, οι ιδέες στο τέλος δεν νικιούνται», είπε ο πρώην Υπουργός και έκλεισε την ομιλία του με δύο μαντινάδες.

Σε ότι αφορά την επιμονή του να ενταχθεί στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών τόνισε ότι το ζητάει διότι είναι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός. «Η επιλογή του άρθρου 86 θα σήμαινε πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ, γιατί από την επιτροπή θα έβγαιναν στη φόρα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ», ήταν η μόνιμη επωδός του.

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε ότι η σημερινή διαδικασία συνιστά ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος του, δεδομένου ότι -κατά τον ίδιο- τον εγκαλούν ο Σταμάτης Πουλής αλλά και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας. «Αυτή η συζήτηση συνιστά και μία αήθη προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας επειδή ακριβώς και το ξέρω, κι εγώ ταλαιπώρησα πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία», προσέθεσε την ομιλία του ο πρώην Υπουργός σημειώνοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια να εξαναγκαστεί σε σιωπή ή να… ακυρωθεί η κριτική που θα ασκεί από τα έδρνα της αντιπολίτευσης. Έμπλεξε, δε, την άρση της ασυλίας του όσα είπε για τους μετακλητούς στην επιτροπή για το επιτελικό κράτος. «Αυτό αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό», τόνισε.

Send this to a friend