Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

Υπόθεση Novartis- Αγγελής: Κατέθεσε έγγραφο του FBI που απαντά στο αν υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων

Έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1/8/2017, όπου στο ερώτημα για τυχόν χρηματισμό πολιτικών, γιατρών, η απάντηση του είναι πως υπάρχουν στοιχεία «μόνον για γιατρούς» κατέθεσε στην Προανακριτική για την Novartis ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.

Έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1/8/2017, όπου στο ερώτημα για τυχόν χρηματισμό πολιτικών, γιατρών, η απάντηση του είναι πως υπάρχουν στοιχεία «μόνον για γιατρούς» κατέθεσε στην Προανακριτική για την Novartis ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.

Προσκομίζοντας το έγγραφο, ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε ότι «το έγγραφο που σας δείχνω, όπως και όλα τα άλλα δεν εχουν καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Το λόγο που θεωρώ ότι το απέκρυψαν, είναι ότι θα έβγαινε κάτι θετικό για τα πολιτικά πρόσωπα».

Όπως είπε ο κ. Αγγελής, πρόκειται για έγγραφο που δεν είχε δώσει η κα Τουλουπάκη, ότι εκείνος το πήρε από τις μεταφράσεις που είχε ζητήσει από την γραμματέα Εισαγγελία Διαφθοράς.
Την ίδια ώρα, στην κατάθεσή του ο Ιωάννης Αγγελής άφησε υπόνοιες για δύο φόνους, με τον ίδιο να φέρεται να είπε: «Συζητούσαμε οι Εισαγγελείς για τους 2 φόνους, που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου "ντελιβερά"».

Ο Ιωάννης Αγγελής εξέφρασε, μάλιστα, και το φόβο για τη ζωή του. «Αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου κι ενός ακόμα προσώπου. Αντιλαμβάνεστε από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας αισθάνομαι φόβο».

Ο αντιεισαγγελέας, επίσης, μίλησε για τους διορισμούς φίλους και συγγενών που έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος, στη Γενική Γραμματεία Διαφθοράς, φορέας που ήταν υπό την εποπτεία του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Τι είπε για τον «Ρασπούτιν»

Στ. Κελέσης: Λέτε ότι η νύφη του κυρίου Δασούλα δουλεύει σε φορέα που εποπτεύεται από τον "Ρασπούτιν". Σε ποιο φορέα δουλεύει;

Ι. Αγγελής: Στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Στ. Κελέσης: Σε ποιον ανήκει η εποπτεία αυτού του φορέα;

Ι. Αγγελής: Στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στ. Κελέσης: Άρα μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.

Ι. Αγγελής: Μπορείτε.

Επίσης, φέρεται αναφέρθηκε στις σχέσεις του περιβόητου Ρασπούτιν με την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και το ρόλο της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς.

Ι.Αγγελής: Όλες τις συζητήσεις για την κα Τουλουπάκη τις κάναμε με την κα Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε οτι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου "καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο". Και τότε μου είπε η Παπασπύρου οτι άλλαξε η γραμμή. "Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετά". Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κα Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν.

Ο κ. Αγγελής αρνήθηκε ότι γνώριζε για τις περίφημες "γιάφκες". "Ομολογώ οτι δεν ήξερα τίποτα ως επόπτης ότι γίνονταν συναντησεις σε διαμερίσματα αυτο το συνδέω με το γεγονός οτι ο Ρασπουτιν συναντιόνταν μεσω του εισαγγελέα πρωτοδικών ενδιάμεσου σε ενα διαμέρισμα".

Ι.Αγγελής: Ο Ρασπούτιν συνεννοούταν με τον ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα. Όταν η Τουλουπάκη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς η επικοινωνία με τον Ρασπούτιν δεν γινόταν απευθείας. Υπήρχε ενδιάμεσος σύνδεσμος. Όμως όταν η Τουλουπάκη ήταν Επίκουρη στην Εισαγγελία Εφετών συνενοούταν απευθείας με τον Ρασπούτιν μέσω τηλεφώνων.

Α. Νικολακόπουλος: Έχετε αντιληφθεί πώς βγήκε το ψευδώνυμο Ρασπούτιν; Είπατε ότι και η κυρία Δημητρίου σας μιλούσε για τον Ρασπούτιν.

Ι. Αγγελής: Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «καλά είσαι καλά, βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο.

Send this to a friend