Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θωμάς Κατσαούνης: «Εξομολογήθηκε, κοινώνησε και αναχώρησε…»-Συγκλονίζει ο θάνατος του 20χρονου μπασκετμπολίστα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση κάνει τα χατίρια του ΣΕΒ και των ισχυρών εργοδοτών

«Ο κ. Βρούτσης δε προσπαθεί να το προσεγγίσει και να το παρουσιάσει ως φιλεργατικό μέτρο (…) Πάμε πίσω στην εργασιακή νομοθεσία, τη χαλαρώνουν και κάνουν

«Το έφεραν προς ψήφιση στη Βουλή την τελευταία ημέρα, αποχώρησαν όλα τα κόμματα κι έμειναν μόνοι τους, κάνουν από το τρίτο νομοθέτημα τα χατίρια του ΣΕΒ και των ισχυρών εργοδοτών. Ο κ. Βρούτσης δε προσπαθεί να το προσεγγίσει και να το παρουσιάσει ως φιλεργατικό μέτρο (…) Πάμε πίσω στην εργασιακή νομοθεσία, τη χαλαρώνουν και κάνουν πιο εύκολο να χτυπηθεί ο εργαζόμενος. Όλα τα υπόλοιπα επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιήθηκαν -και αυτό με το θέμα των προσωπικών δεδομένων, και αυτό με το θέμα του πλαφόν στη σύνταξη- είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», προσπαθεί με αποτυχημένο τρόπο ο κ. Βρούτσης να κρύψει τον πυρήνα της αντεργατικής πολιτικής που ψηφίζει από τις πρώτες εβδομάδες. Και αυτό δυστυχώς εκτιμώ ότι θα έχει συνέχεια», σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, εκτίμησε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα εξήλθε από τα μνημόνια ωριμάζουν οι συνθήκες για την περαιτέρω μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και το πραγματικό ερώτημα είναι αν η επόμενη μέρα για τη χώρα θα εμπεριέχει το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με αφορμή και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, σε συνέντευξή του στους «Financial Times», περί συνολικής φορολογικής μεταρρύθμισης με τετραετή χρονικό ορίζοντα και μείωση φόρων, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: «Το ερώτημα (…) είναι ποιοι θα ωφεληθούν περισσότερο από αυτή τη διαδικασία και πώς η επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, που μπορεί να είναι αναπτυξιακή και με λιγότερους φόρους, θα εμπεριέχει το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πώς δηλαδή αυτοί οι οποίοι σήκωσαν το συντριπτικό μεγαλύτερο βάρος της κρίσης και έβαλαν το κεφάλι κάτω από το νερό, τώρα θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν τα ωφελήματα».

Ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ακόμη για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ότι τα στοιχεία είναι πολύ καλά και πάνω από τους στόχους και «βεβαίως δίνουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης», γεγονός που αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα: «συμβάλαμε καθοριστικά ώστε να ξεκινήσει η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, αυτό σημαίνει ότι εμείς ήμασταν η πολιτική δύναμη που βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, αυτό δείχνει ότι αυτοί οι οποίοι μας έκαναν τότε «κατεδαφιστική» αντιπολίτευση, ή είχαν αφελή άγνοια, ή έλεγαν επιτηδευμένα ψέματα ή έκαναν απλώς προπαγάνδα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ακόμη: «Ας βγει ο κ. Πέτσας να πει ότι εν πάση περιπτώσει κάτι έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της δικιάς μας, την περίοδο που ήμασταν εμείς στην διακυβέρνηση της χώρας. Μακάρι να πηγαίνει στο στόχο πάντα και αυτή η κυβέρνηση και να μην έχουμε δημοσιονομικά ζητήματα».

Ερωτηθείς πώς αποτιμά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ το υποστήριξε και το ψήφισε. «Άρα λοιπόν εμείς είμαστε μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν φοβόμαστε να πούμε «ναι» εάν κάπου μπορούμε να πούμε «ναι» και πρέπει να το πούμε κι εάν χρειάζεται να πούμε «όχι» θα το αιτιολογούμε, θα το αξιολογούμε και θα το απαντάμε». Σχετικά με την ελάφρυνση των 200 εκατ. ευρώ, που έκανε η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε: «Εμείς (…)θα βάζαμε το μεγάλο κομμάτι της ελάφρυνσης σε αυτούς που ξεκινάει η περιουσία τους από το «0» και θα έφτανε μέχρι τις 300, 400, 500 χιλιάδες. Σε αυτούς που έχουν τις πολύ μεγάλες περιουσίες, από 500 χιλιάδες ευρώ και πάνω δεν θα δίναμε ελάφρυνση, δηλαδή το λέω ότι ακόμα και σε αυτά υπάρχουν δυνατότητες για στρατηγική διαφοροποίηση. Θα ελαφραίναμε περισσότερο αυτόν που είχε (περιουσία) 50, 80, 100, 150, 200 χιλιάδες ευρώ και δεν θα ελαφραίναμε αυτόν που έχει 500, 600 χιλιάδες ή 1-2 εκατομμύρια για παράδειγμα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ακόμη την εκτίμηση ότι καθώς θα περνάει και ο χρόνος αυτής της διακυβέρνησης θα υπάρχουν συγκρίσεις, «θα αποτυπωθεί η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από τομείς, ιδίως στον χώρο της οικονομίας και στον χώρο της Εξωτερικής Πολιτικής, ως μιας κυβέρνησης, η οποία είχε απολύτως θετικό πρόσημο και άφησε θετικό αποτύπωμα για τη χώρα. Το λέω αυτό διότι επιτέλους στον χώρο της οικονομίας, μετά από 10 χρόνια στην κρίση και τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε καλύτερες ημέρες, και επειδή ξέρετε ότι πάντα στην οικονομία υπάρχει μία υστέρηση, όπως εμείς όταν ήρθαμε στη διακυβέρνηση είχαμε δυστυχώς να χειριστούμε την αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά, με εκείνη την καταστροφική διαδικασία που είχε το δεύτερο μνημόνιο, άρα και εμείς πήγαμε προς τα πίσω, η ΝΔ ξεκινάει από μία διαφορετική βάση. Γιατί; Διότι εμείς μπορέσαμε και ισορροπήσαμε την οικονομία και τα πήγαμε καλύτερα. Άρα λοιπόν η επόμενη ημέρα μίας διακυβέρνησης δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις και για την επόμενη. Νομίζω η συμβολή η δική μας (…) είχε θετικό πρόσημο για την πατρίδα όπως και στην εξωτερική πολιτική με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που φαίνεται, αν θέλετε, από αυτά τα οποία έγιναν την τελευταία εβδομάδα: απαγόρευση χρήσης του εμβλήματος του Ήλιου της Βεργίνας, τοποθέτηση πινακίδων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων που εξηγούν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έχει σχέση καμία με τους γείτονες, αλλά έχει σχέση με την αρχαιοελληνική παράδοση και τη αρχαιοελληνική μακεδονική ιστορία, όλα αυτά νομίζω δίνουν απαντήσεις σε αυτούς που έκαναν λαϊκίστικη και τυχοδιωκτική αντιπολίτευση σε εμάς».

Ροή Ειδήσεων

30/11/2021 | 13:46

Βρετανική παραγωγή θέλει να κάνει σειρά για την Καρολάιν- Τι απάντησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

30/11/2021 | 13:25

Ο Πέτρος Συρίγος παντρεύτηκε και δεν κάλεσε κανέναν από τo «Πρωινό» του Ant1- Άφωνοι στην εκπομπή

30/11/2021 | 13:03

Η αντίδρασή του Σερβετάλη on camera που άφησε άφωνη την δημοσιογράφο- Της έδωσε μανταρίνι και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κακλέα

30/11/2021 | 12:43

«Το ότι αγαπώ το σώμα μου, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ τον Θεό» λέει ο 42χρονος Ιερέας με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες

30/11/2021 | 12:23

Ηλιόπουλος: Πολιτική απάτη της ΝΔ να συγχωνεύει σχολικά τμήματα και να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων

30/11/2021 | 12:09

Παναγιώτης Κελεσίδης: Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δίνει μάχη για τη ζωή του με τον κορονοϊό

30/11/2021 | 11:56

Αγρίνιο: 33χρονος σκότωσε τη μητέρα του και τραυμάτισε την κατάκοιτη γιαγιά του (ΒΙΝΤΕΟ)

30/11/2021 | 11:56

Η Prosvasis πιστοποιήθηκε ως Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης από την ΑΑΔΕ

30/11/2021 | 11:51

Εξαδάκτυλος για «Όμικρον»: Καμία συζήτηση για lockdown στην Επιτροπή

30/11/2021 | 11:37

Στο δικαστήριο ο ψευτογιατρός, ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα! Η αντίδραση του εισαγγελέα

30/11/2021 | 11:29

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών-Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα μετά τις 15 Ιανουαρίου

30/11/2021 | 11:14

Αιχμή Λοβέρδου για Παπανδρέου: Οι 5 που ήμασταν εκεί αποδείξαμε πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

30/11/2021 | 11:04

22χρονη περπατούσε στο Νέο Ηράκλειο και… βρέθηκε στον Σταθμό Λαρίσης – Κατήγγειλε πως την χτύπησαν 3 άνδρες

30/11/2021 | 10:54

«Ζω – Συνεχίζω στον ρυθμό της ζωής!»: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση από τη Novartis Hellas

30/11/2021 | 10:40

Ανακοινώνει νέα μέτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εμφάνιση της «Όμικρον» και εν όψει Χριστουγέννων
Tο βράδυ στις 10:00 στην ΕΡΤ το debate των υποψηφιών για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής
Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Κασιμάτης για το άρθρο για τον θάνατο της Γεννηματά
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ οι εφορευτικές επιτροπές και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων
Κίνημα Αλλαγής: Όλα όσα είπαν οι 5 υποψήφιοι στο debate- Οι μετεκλογικές συνεργασίες και η επόμενη ημέρα
Με υγειονομικούς ξεκινά ο κύκλος επαφών του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία
Κορονοϊός: Στο «μικροσκόπιο» κυβέρνησης και ειδικών η «Όμικρον» – Εκτός «κάδρου» το lockdown