Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Ζαχαριάδης: Πιο ακραίοι οι Βορίδης και Γεωργιάδης από Κουντουρά – Την κύρια ευθύνη χρεοκοπίας της χώρας την έχει ο Καραμανλής

Στο πρώτο Open Debate που συνδιοργάνωσαν TheCaller και Sigmund Communication παραβρέθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος συμμετείχε στον ζωντανό διάλογο μαζί με τον Βασίλη Ξυπολυτά από τη Νέα Δημοκρατία και τον Παναγιώτη Βλάχο από το Κίνημα Αλλαγής.

Στο πρώτο Open Debate που συνδιοργάνωσαν TheCaller και Sigmund Communication παραβρέθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος συμμετείχε στον ζωντανό διάλογο μαζί με τον Βασίλη Ξυπολυτά από τη Νέα Δημοκρατία και τον Παναγιώτη Βλάχο από το Κίνημα Αλλαγής.

Αρχικά ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στη σημερινή ημέρα, την 21η Απριλίου, ημέρα επιβολής της χούντας των Συνταγματαρχών, πριν από 52 χρόνια, αναφέροντας πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια και τις εξορίες ειδικά σήμερα που ο αγώνας κατά του φασισμού είναι επίκαιρος.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική των κ.κ. Ξυπολυτά και Βλάχου για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια, παραδεχόμενος ότι υπάρχει πρόβλημα, αντικρούοντας όμως τα επιχειρήματα των πολιτικών του αντιπάλων ότι η κατάσταση επί ΣΥΡΙΖΑ χειροτέρεψε και σχολιάζοντας σχετικά, πως «δεν μπορεί να φταίει για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, ο κ. Ζαχαριάδης έσπευσε να θυμίσει στους συνομιλητές του και το ακροατήριο, πως «το State Department λέει ότι είμαστε από τους πιο ασφαλείς προορισμούς».

Στο μέτωπο της Οικονομίας και του Δημοσίου, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε πως «από το 2015 και μετά έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα» και επιτιθέμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είπε πως «το 2012-15 ρήμαξαν μισθούς, έκλεισαν επιχειρήσεις και έδιωξαν κόσμο», εννοώντας πως δεν γίνεται πιστευτός ο κ. Μητσοτάκης όταν λέει πως δεν θα προβεί σε απολύσεις. Ο κ. Ζαχαριάδης υπερθέματισε για το γεγονός ότι η χώρα έχει βγει 3 φορές σε έναν χρόνο στις αγορές αλλά και τις θετικές αξιολογήσεις και τα καλά λόγια των οίκων αξιολόγησης. «Η Ελλάδα πορεύεται σταθερά και τα πράγματα πάνε καλύτερα… Μας ασκούν κριτική ότι τα χρέη προς ιδιώτες είναι 2 δισ. ευρώ ενώ όταν αναλάβαμε ήταν στα 6 δισ. ευρώ», είπε ακόμη ο κ. Ζαχαριάδης.

Όσον αφορά στη σκανδαλολογία και ειδικότερα τη Novartis, ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για ένα «διεθνές σκάνδαλο, όπου πλέον ερευνώνται πολιτικά πρόσωπα και κάλεσε άπαντες να εμπιστευτούν τη Δικαιοσύνη, να μην επιτίθενται οι πολιτικοί στη Δικαιοσύνη, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να επέλθει κάθαρση».

Κατά τα άλλα ο κ. Ζαχαριάδης παραδέχτηκε πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μια ετερόκλητη διακυβέρνηση», που όμως «έφερε εις πέρας την αποστολή της».

Σε εκείνο το σημείο άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, που στην αντίστοιχη συγκυβέρνησή του με τη ΝΔ το 2012-15, «αντί να πει είχαμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, εν τέλει απορροφήθηκε από τη ΝΔ», «γι αυτό»-όπως είπε- «οι προοδευτικοί πολίτες γύρισαν την πλάτη και στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ».

Εξάλλου, ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε «πιο ακραίους τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη από την Έλενα Κουντουρά», ενώ δεν ξέχασε να επισημάνει πως «την κύρια ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας την έχει ο Κώστας Καραμανλής».

Σε ερώτηση, άλλωστε, του κ. Ξυπολυτά για τις πορείες διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο παρελθόν σε αντιδιαστολή με την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης δεν τις αφόρισε, λέγοντας πως «καλά κάναμε και διαδηλώναμε», ωστόσο-όπως ανέφερε ο ίδιος «όταν είσαι κυβέρνηση, οφείλεις να εκπροσωπείς τη χώρα σου, που βρίσκεται σε κάποιες διεθνείς συμμαχίες» και είπε πως «πρέπει να υπάρχει συνέπεια στα ελληνικά συμφέροντα».

Send this to a friend