• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 04:45

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Ζεσταίνονται» εν όψει συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ - Το μήνυμα Γερουλάνου που προμηνύει εξελίξεις και η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Ανεβαίνουν οι τόνοι όσο πλησιάζουν οι μέρες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σαββατοκύριακο (23-24/11).

Ανεβαίνουν οι τόνοι όσο πλησιάζουν οι μέρες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το επόμενο Σαββατοκύριακο (23-24/11).

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που στέλνει η πλευρά Γερουλάνου, μέσω συνεργατών του που μίλησαν στο TheCaller.gr. «Δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην πορεία της προέδρου ούτε σε κανένα στέλεχος, σε κανέναν μας τέτοιο συνέδριο-ημερίδα. Κάτι πρέπει να γίνει. Και θα γίνει. Η δημοκρατία είναι πάντα η απάντηση», αναφέρουν συγκεκριμένα, βάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο και πάλι θέμα για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου και παραπέμποντας εμμέσως στο καταστατικό.

Απομένει να φανεί έτσι ποιος θα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αντιδράσει ο Παύλος Γερουλάνος, αλλά και αν θα ακολουθήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ίδιος έχει αποφασίσει να κρατήσει χαμηλά την μπάλα έως το συνέδριο, αλλ' αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα σηκώσει το γάντι εάν προκληθεί ή κρίνει ότι πρέπει να το κάνει. Το περιβάλλον του, άλλωστε, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Γερουλάνο, βάζοντας ζήτημα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου με βάση τις καταστατικές διαδικασίες.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστήριξε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος. «Εμείς οφείλουμε σήμερα να δημιουργήσουμε το Νέο ΠΑΣΟΚ που θα γοητεύσει και θα συγκινήσει», τόνισε, ζητώντας ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ως πρώτο βήμα και «γενναίες αποφάσεις άμεσα».

Από την πλευρά της ηγεσίας, ωστόσο, η στάση παραμένει ίδια. Όπως έγραψε το TheCaller.gr, στόχος είναι να λειτουργήσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ως «βαλβίδα εκτόνωσης» κι έτσι η συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ που ακολουθεί στις 7 Δεκεμβρίου ν' αποτελέσει αφορμή για το βήμα μπροστά που θέλει η κυρία Γεννηματά για το ΚΙΝΑΛ. Να λειτουργήσει, δηλαδή, αυτόνομα, απαλλαγμένο από «συνιστώσες» και η ίδια να παραμείνει, βέβαια, στο τιμόνι έως το Νοέμβριο του 2021, όταν και λήγει η θητεία της.

Έτσι, το διακύβευμα του συνεδρίου παραμένει ο ρόλος και το αύριο του ΠΑΣΟΚ, με την ηγετική ομάδα να εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μόνον μέσα από το ΚΙΝΑΛ. Από την άλλη πλευρά, οι διαφωνούντες υποστηρίζουν ότι εάν το ΠΑΣΟΚ μείνει χωρίς όργανα και αυτόνομη παρέμβαση και «αντικατασταθεί» από το ΚΙΝΑΛ, τότε θα οδηγηθεί στο οριστικό του τέλος.

Send this to a friend