• Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου
  • 02:02

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

Αποκάλυψη: Ο Μάικλ Κέιν έλυσε το μυστήριο με το περιβόητο τέλος της ταινίας «Inception»

Πολλές απορίες είχε γεννήσει στους σινεφίλ το φινάλε της ταινίας "Inception" του Κρίστοφερ Νόλαν με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο. 

Το τέλος της ήταν διφορούμενο και πολλές ήταν οι εκδοχές που ειπώθηκαν από τους θεατές. Σύμφωνα με την υπόθεση, μια ομάδα μισθώνει τις υπηρεσίες της σε όσους θέλουν να αποσπάσουν κάθε είδους πληροφορίες. Στη συνέχεια, παραβιάζει τα όνειρα των στόχων ώστε να εισβάλλει στο υποσυνείδητο και να κλέψει τα στοιχεία. Το «ταξίδι» στο υποσυνείδητο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γι'αυτό κάθε μέλος της ομάδας έχει έναν δικό του  τρόπο για να ξεχωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος χρησιμοποιεί μία σβούρα την οποία γυρνάει. Αν η σβούρα πέσει, τότε βρίσκεται στην πραγματικότητα, εάν συνεχίσει να περιστρέφεται βρίσκεται σε όνειρο.

Στην τελευταία σκηνή της ταινίας, βλέπουμε τον ήρωα να επιστρέφει στο σπίτι και στα παιδιά του. Τότε, γυρίζει την σβούρα για να καταλάβει αν είναι αληθινό αυτό που βλέπει και τρέχει να τα αγκαλιάσει τα παιδιά του. Τότε, τελειώνει και η ταινία, δίχως να μαθαίνουμε αν η σβούρα ή πέφτει η μένει όρθια.

Την απάντηση έδωσε 8 χρόνια μετά ο διάσημος ηθοποιός Μάικλ Κέιν, ο οποίος έπαιξε στην ταινία. Σε ομιλία του στο κοινό σε πρόσφατη προβολή της ταινίας, ο Κέιν είπε πως το σενάριο ήταν μπερδεμένο, διότι δεν καταλάβαινε ποιες σκηνές ήταν το όνειρο.

Όταν ρώτησε τον Νόλαν του είπε: «’Οποτε είσαι στη σκηνή είναι και η πραγματικότητα». «Οπότε καταλαβαίνετε: εάν είμαι μέσα, είναι η πραγματικότητα. Εάν δεν είμαι στη σκηνή, τότε είναι όνειρο».

Ο Κέιν είναι στην τελευταία σκηνή:

Send this to a friend