Αθήνα

 

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

32
Γρηγόριος Ξενόπουλος: Ο φωτεινός «Φαίδων» των ελληνικών γραμμάτων με το σκοτεινό τέλος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιστρέφει το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επανέρχεται δυναμικά, ακόμα πιο πλούσιο, πιο ενδιαφέρον και πιο διευρυμένο, με μια διοργάνωση-γιορτή

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον κινηματογράφο «Δαναό», με εκπαιδευτικές προβολές (18-22 Νοεμβρίου) και με ένα πρωτότυπο και απολαυστικό κινηματογραφικό πρόγραμμα για όλους (22-24 Νοεμβρίου).

Την αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει η ταινία «Μπίντι» («Binti») της Φρεντερίκε Μίγκομ την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, με μια ιδιαίτερη, «εκτός έδρας» κινηματογραφική πρεμιέρα, την οποία το φεστιβάλ μοιράζεται με το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Εκτός από την πρεμιέρα, τα παιδιά του Χωριού θα παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες προβολές και δραστηριότητες του φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Δαναό, και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά περισσότερα για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και πώς μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό.

«Κάνοντας την πρεμιέρα μας στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και φιλοξενώντας μαθητές από τους Αρκιούς και τα Πράμαντα Ιωαννίνων, τονίζουμε την επιλογή μας να γίνει το παιδικό περιεχόμενο και η εμπειρία του φεστιβάλ, προσβάσιμα σε όσο περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν» υπογραμμίζει η πρόεδρος του φεστιβάλ, Αμάντα Λιβανού.

Στην δεύτερή του διοργάνωση, το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα γεμάτο κινηματογραφικό πρόγραμμα με ταινίες για όλες τις ηλικίες: επιλεγμένα κινούμενα σχέδια για παιδιά έως 3 ετών, ταινίες μικρής διάρκειας χωρίς διαλόγους ή με ζωντανή μεταγλώττιση επί σκηνής για παιδιά έως 8 ετών, ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους για παιδιά που αισθάνονται «μεγάλα», ένα ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμα για εφήβους, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια, αλλά και δύο πρωτότυπες δράσεις: το «Crybaby Matinee» και το «Baby & Me».

«Φέτος, εκτός των άλλων, παρουσιάζουμε και ένα τολμηρό πρόγραμμα για παιδιά από 13 ετών, προτρέποντας τους γονείς των εφήβων να το παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα Teen Spirit μιλάει στη γλώσσα των νέων, θίγοντας θέματα που δεν συζητιούνται εύκολα στο οικογενειακό τραπέζι», σημειώνει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους-Κριέφ.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του κινηματογράφου «Δαναός», καθώς κι απ’ όλα τα καταστήματα Public.

Ροή Ειδήσεων

asthenoforo

10/12/2023 | 13:17

Τραγωδία στο Θέρμο: Νεκρός 29χρονος δικυκλιστής, πήγε να αποφύγει ΙΧ που είχαν σταματήσει για να περάσουν πρόβατα

10/12/2023 | 13:03

Ξέσπασε o Μάνεσης για τα νούμερα τηλεθέασης και τη Nielsen: «Αν εντοπίσω 5-10 άτομα και πω πάρτε ένα χιλιαρικάκι ανά μήνα»

10/12/2023 | 12:49

Σεισμική δόνηση 3,2 βαθμών με επίκεντρο κοντά στην Κάτω Αχαΐα
netaniaxou

10/12/2023 | 12:29

O Νετανιάχου απέρριψε τις διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

10/12/2023 | 12:16

Παράταση στις αιτήσεις ενδιαφέροντος για τα think tanks του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

10/12/2023 | 12:04

Τα νεότερα για την υγεία του 31χρονου αστυνομικού – Έχει περιοριστεί η μεγάλη αιμορραγία
katinakis

10/12/2023 | 11:55

Γιάννης Κατινάκης: Αν η Μαρία Καβογιάννη ήταν στο Χόλιγουντ, η Μέριλ Στριπ θα ήταν σπίτι της

10/12/2023 | 11:41

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού

10/12/2023 | 11:30

Πασχάλης Τερζής: Δείτε πως είναι σήμερα ο αγαπημένος τραγουδιστής

10/12/2023 | 11:17

Αλέξης Χαρίτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον δρόμο της τοξικότητας»

10/12/2023 | 10:56

Μήνυμα Μητσοτάκη: Θα νικήσουμε στη μάχη κατά της οπαδικής βίας

10/12/2023 | 10:39

Ελίζαμπεθ Ελέτσι – Νεκτάριος Λεμονίδης: «Θα κάνουμε παιδάκι» – Tα 3 νυφικά, η 8ώροφη τούρτα και ο χορός των νεόνυμφων

10/12/2023 | 10:35

«Ρίχνει» τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων η επενδυτική βαθμίδα

10/12/2023 | 10:33

Θεσσαλονίκη: 3 συλλήψεις και 20 προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

10/12/2023 | 10:13

Έφυγε από την Τουρκία ο γιος του Προέδρου της Σομαλίας – Εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο – Διεθνές ένταλμα σύλληψής του
snfcc silent+disco+party photo+danai+kokkinaki
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική
maestros 071223
Ταινίες Πρώτης Προβολής: «Η Τελευταία Παμπ» και «Ο Μαέστρος»
art
Έκθεση με έργα ζωγραφικής του Μάριου Τόκα στο «Σπίτι της Κύπρου»
lenny kravitz
Lenny Kravitz: Στην Αθήνα για μία συναυλία στο ΟΑΚΑ – 8 Δεκεμβρίου ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων
Αποκαλυπτικές επιστολές του λόρδου Έλγιν σε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση
Guardian: Το σνομπάρισμα του Σούνακ ενισχύει τις ελπίδες των Ελλήνων για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα