Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παραμορφώθηκε η Αγγελική Ηλιάδη; Η ενόχλησή της με τα σχόλια για τις επεμβάσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου «ανοίγεται» πλέον και το χειμώνα – Ποιοι και πώς μπορούν να συμμετέχουν

Η διοίκησή του ανακοίνωσε ότι αυτό αλλάζει, μιας και θα επεκτείνει από φέτος τη δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου. Τι να περιμένουμε.

Δείτε επίσης

Tέχνη σε live streaming: Ποια θεάματα μπορούμε να δούμε αυτές τις ημέρες από το σπίτι
Πώς ο κορωνοϊός στέκεται αφορμή να μάθουμε Τέχνη: Ήρθε το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο

Τα δρώμενα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου έχουμε συνηθίσει να τα εντάσσουμε – αν όχι στις καλοκαιρινές διακοπές μας, σίγουρα στην περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Τώρα κάτι αλλάζει…

Γράφει ο Βαγγέλης Λιακόγκονας

Μια σειρά από ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες θα λάβουν χώρα λίαν συντόμως, για τις οποίες μάλιστα η διοίκηση του Φεστιβάλ δανείζεται τον γνωστό αρχιτεκτονικό όρο Open Plan. Ήτοι, ανοιχτός σχεδιασμός, ανοιχτός χώρος, ροή, ελευθερία σκέψης, ελευθερία κίνησης.

Εργαστήρια, masterclasses, παραστάσεις, webinars και πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα– θα απευθύνονται σε επαγγελματίες καλλιτέχνες, αλλά και στο ευρύτερο κοινό όλων των ηλικιών, δωρεάν.

Οι περισσότερες δράσεις του Open Plan, είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μπορούν να διεξαχθούν και διαδικτυακά, μειώνοντας σημαντικά με την βοήθεια της τεχνολογίας τις αποστάσεις που μας χωρίζουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ένας άξονας της πρωτοβουλίας αφορά στην προετοιμασία του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ για το καλοκαίρι του 2021, ξεκινώντας από δύο κύκλους που είχαν ήδη ανακοινωθεί στον αρχικό σχεδιασμό του 2020 και εστιάζουν στην πειραματική και ηλεκτρονική μουσική (Chronotopia σε συνεργασία με το βερολινέζικο Φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής CTM και το Goethe Institut Athen) και στη hip hop και street dance κουλτούρα (Layers of Street).

Παράλληλα, στόχος είναι να έρθει στο προσκήνιο το Αρχαίο Δράμα και να συνδεθεί με τη σύγχρονη δημιουργία και την καθημερινή πρακτική.

Επιπλέον, το πρόγραμμα απαντά στην ανάγκη των καλλιτεχνών (σκηνοθετών, χορευτών, ηθοποιών, χορογράφων, μουσικών, δραματουργών κ.ά.), να δραστηριοποιηθούν εκ νέου στη φετινή δύσκολη συγκυρία και να καλλιεργήσουν τα εργαλεία τους.

Για τα παραπάνω, ανοίγει τις πύλες του ο Χώρος Β της Πειραιώς 260, ενώ αναμένονται, εντός των επόμενων ημερών, οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος με αναλυτικές οδηγίες υποβολής αιτήσεων για κάθε δράση.

Ήδη έτοιμο το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου | Μια γεύση από αυτό που θα δούμε και μια υπενθύμιση όσων σπουδαίων προηγήθηκαν
Φιλ Σπέκτορ: Πέθανε ο εμβληματικός μουσικός παραγωγός του «Be My Baby» – Είχε καταδικαστεί για φόνο
45 χρόνια μετά | Από το «Θέατρο της Δευτέρας» στην πρώτη ψηφιακή θεατρική παράσταση!
Ο έρωτας στην πεζογραφία του Αλεξάκη
«Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ | Η πετυχημένη παράσταση σε δύο ακόμη online streaming μεταδόσεις
Βασίλης Αλεξάκης: Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο σπουδαίος συγγραφέας