Αθήνα

 

6 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

karystianou scaled e1739350798392
Καρυστιανού για Βασίλη Καλογήρου: Έκπληκτη διαβάζω πως ανέλαβε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Guardian: Το σνομπάρισμα του Σούνακ ενισχύει τις ελπίδες των Ελλήνων για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Για «αέρα αισιοδοξίας στους διαδρόμους του Μουσείου της Ακρόπολης» κάνει λόγο η εφημερίδα Guardian με αφορμή τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού απέναντι στον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκου Μητσοτάκη, και το χρόνιο ελληνικό αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Δείτε επίσης

karolos sounak 011223
Βασιλιάς Κάρολος: Απέναντι στον Σούνακ με γραβάτα με την ελληνική σημαία μετά το διπλωματικό «φάουλ»

«Ήταν μία υπέροχη εβδομάδα. Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι τα γεγονότα προχωρούν και είναι υπέρ μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος» δήλωσε στη γνωστή βρετανική εφημερίδα ο διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Σταμπολίδης, ενώ με το άρθρο της με τίτλο «Το σνομπάρισμα του Ρίσι Σούνακ ενισχύει τις ελληνικές ελπίδες για την επιστροφή των Μαρμάρων» τονίζει πως οι εξελίξεις βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τους τελευταίους 24 μήνες η προσπάθεια της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών, – που αγόρασε το Βρετανικό Μουσείο το 1816 από έναν χρεοκοπημένο Λόρδο Έλγιν, ο οποίος τους απέκτησε υπό συνθήκες που θεωρήθηκαν στην καλύτερη περίπτωση αμφιλεγόμενες – έχει εξελιχθεί με τρόπο που ούτε ο διευθυντής του Μουσείου μπορούσε να φανταστεί.

Κάνοντας αναφορά σε ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς που επιστρέφουν στην Ελλάδα, όπως το θραύσμα Fagan, από την Ιταλία του τεμαχίου Φαγάν, αλλά και ακόμη τρία κομμάτια από το Βατικανό, το δημοσίευμα επιχειρεί να μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα μετά την απότομη ακύρωση των συνομιλιών του Ρίσι Σουνάκ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «κατακραυγή», χαρακτηρίζοντας ως «ως μάννα εξ ουρανού» την διπλωματική «γκάφα» του Σουνάκ.

Τονίζει δε, πως ήταν ένα άνευ προηγουμένου ευεργέτημα για μια εκστρατεία που, εν μία νυκτί, έλαβε περισσότερη παγκόσμια δημοσιότητα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Ροή Ειδήσεων

screenshot 30

19/02/2025 | 22:50

Κακοκαιρία Coral: «Χιόνια μέχρι τα δίκτυα του ψαρά» βλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

19/02/2025 | 22:43

Άγιος έρωτας – επόμενο επεισόδιο: Ο πατήρ Νικόλαος λέει στη Χλόη ότι δεν μπορεί να απαρνηθεί τον Θεό

19/02/2025 | 22:04

Αποχή των δικηγόρων της Αθήνας στις 28 Φεβρουαρίου – «Κοινή απαίτηση όλων μας η απόδοση δικαιοσύνης για τα Τέμπη»
kate 2

19/02/2025 | 22:00

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Δέχθηκα λεκτική βία, ζορίστηκα αλλά το αντιμετώπισα με δυναμισμό»

19/02/2025 | 21:47

Ο Βανς προειδοποιεί τον Ζελένσκι να μην κακολογεί δημόσια τον Τραμπ: Φρικτός τρόπος

19/02/2025 | 21:39

Νίκος Κουρής: «Η εφηβεία δεν είναι δύσκολη πίστα για τον γιο μου, αλλά για εμάς τους γονείς»
screenshot 27

19/02/2025 | 21:33

Συνελήφθη 60χρονη φυγόποινη στις Αχαρνές – Εξέδιδε γυναίκα σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας

19/02/2025 | 21:29

Απηύδησε ο Αντώνης Κανάκης στους Boomers: «Ό,τι πιο προσβλητικό και εξοργιστικό για τον Έλληνα πολίτη»

19/02/2025 | 21:21

Ο αφροδισιακός καρπός που δυναμώνει το σπέρμα και την καρδιά
screenshot 24

19/02/2025 | 21:03

ΓΣΕΕ: Ο 9ετής, επίμονος αγώνας των Εργαζόμενων στα Λιπάσματα Καβάλας δικαιώθηκε στον Άρειο Πάγο

19/02/2025 | 20:41

Deal – Τα ‘χασε ο Γιώργος Θαναηλάκης με την γνωστή του παίκτρια: «Τι τραβάω ο έρμος; Εσύ τι κάνεις εδώ;»

19/02/2025 | 20:34

Επίθεση Μπάνον κατά Μασκ – «Είναι ένας παρασιτικός παράνομος μετανάστης»
screenshot 20

19/02/2025 | 20:29

Χείμαρρος η Σία Κοσιώνη: «Με θυμώνει πάρα πολύ, νιώθω ότι θέλω να σπάσω την οθόνη»

19/02/2025 | 20:16

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: Τώρα μας είπαν και δολοφόνους, αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα

19/02/2025 | 20:00

Ηλίας Βρεττός: Η ανάρτηση για το τροχαίο που είχε – «Πριν από επτά χρόνια πάλευα για τη ζωή μου, σήμερα παλεύω για τα όνειρά μου»
kendrick lamar 1
Ο Κέντρικ Λαμάρ είναι ο πρώτος ράπερ με τρία άλμπουμ στο Top 10 του Billboard 200 ταυτόχρονα
jodie foster
Η Sony Pictures Classics απέκτησε τα δικαιώματα για το “Vie Privee” με τη Τζόντι Φόστερ
kieran culkin
 Κίραν Κάλκιν: Θρίαμβος στα BAFTA, παρά την απουσία του
samothraki
“Εικάζοντας/Εικονίζοντας τη Σαμοθράκη” – Έκθεση στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
sheryl crow
Η Σέριλ Κρόου πουλάει το Tesla της, δωρίζει τα έσοδα στο NPR
bridget jones
“Bridget Jones: Mad About the Boy”: Η Μπρίτζετ Τζόουνς κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο