Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι 11 προτάσεις Τσίπρα για έξοδο από την κρίση – Προσλήψεις σε υγεία-παιδεία, μείωση φόρων και στήριξη της εργασίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η κωμωδία “Αχαρνής” του Αριστοφάνη πάει… Επίδαυρο!

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου Μετά την περσινή του επιτυχία στους Βατράχους, ο Γιάννης Κακλέας επανακάμπτει με την πέμπτη σκηνοθετική του απόπειρα στην αριστοφανική κωμωδία, ανεβάζοντας φέτος τους Αχαρνής. [adsense] Το πιο «επιθετικό» ειρηνόφιλο έργο του Αριστοφάνη, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, είναι αυτό που αποφεύγει τον διάλογο με […]

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μετά την περσινή του επιτυχία στους Βατράχους, ο Γιάννης Κακλέας επανακάμπτει με την πέμπτη σκηνοθετική του απόπειρα στην αριστοφανική κωμωδία, ανεβάζοντας φέτος τους Αχαρνής.

[adsense]

Το πιο «επιθετικό» ειρηνόφιλο έργο του Αριστοφάνη, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, είναι αυτό που αποφεύγει τον διάλογο με την επικαιρότητα.

Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Πελοποννησιακού πολέμου και ο Δικαιόπολις – τον ενσαρκώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – μηχανεύεται ακόμη και τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού ειρήνης σε μια Αθήνα-καμένη γη.

Όταν η πολιτική διαφθορά κυριαρχεί, ο Δικαιόπολις αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία. Ο Γιάννης Κακλέας, απρόβλεπτος πάντα, συνεχίζει τη διερεύνηση της σκηνικής αριστοφανικής φόρμας, με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών, σε ένα έργο που υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, σαρκάζοντας τους πολεμοκάπηλους.

To φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συνεργασία με την εταιρεία Φιλοθέατον αποφάσισαν να παρουσιάσουν σε επανάληψη την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, Αχαρνής, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Οι Αχαρνής παρουσιάστηκαν αρχικά στις 10 και 11 Ιουλίου – μέσα σε πολύ δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες – με αποτέλεσμα αρκετοί θεατές να μην καταφέρουν να μεταβούν στην Επίδαυρο.

Το έργο παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικ, για να διευκολυνθούν και οι ξενόγλωσσοι θεατές.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Info

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ημερομηνία: Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Αυγούστου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ | κάτω διάζωμα (για όλες τις θέσεις)
10 ευρώ | άνω διάζωμα (για όλες τις θέσεις)

Διαχρονικό Μουσείο Σύμης: Ανακαινίστηκε και εγκαινιάστηκε από τη Λίνα Μενδώνη
Κατερίνα Πολέμη: «Λουλούδια στον Κήπο», στον κήπο του Μεγάρου
Βικτόρια Χίσλοπ: Η συγγραφέας του «Νησιού» πήρε ελληνική ιθαγένεια! Συνάντηση με Μητσοτάκη
Μάνος Χατζιδάκις: Πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό κόσμημα το σπίτι του στην Ξάνθη
Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη: Τι απαντά η «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» για τα περί 5000 ατόμων στο Ηρώδειο
Αφιέρωμα στον Εnnio Morricone στο ΚΠΣΝ!