Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λιγνάδης: «Χρησιμοποιούσε βωμολοχίες μπροστά σε πάρα πολλά παιδιά – Eίχε ειπωθεί ένα “αστείο” πως… εγώ είμαι μεγάλος για εκείνον» (vid)»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς ο κορωνοϊός στέκεται αφορμή να μάθουμε Τέχνη: Ήρθε το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο

Η αγάπη στις Τέχνες και τη δημιουργική φαντασία ώθησε δύο άνδρες να ιδρύσουν το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο στην Ελλάδα, που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Δείτε επίσης

Tέχνη σε live streaming: Ποια θεάματα μπορούμε να δούμε αυτές τις ημέρες από το σπίτι
Το Mega…λο «κόλπο» του καναλιού για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό

Το θέατρο στην εκπαίδευση είναι ο πυρήνας του σχολείου που ξεκινά να λειτουργεί τον Οκτώβριο, ωστόσο σε αυτό θα διδάσκονται και ζωγραφική, δημιουργική γραφή, κουκλοθέατρο, performace, αλλά και διάφορες άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Γράφει ο Βαγγέλης Λιακόγκονας

Οι δημιουργοί του σημειώνουν ότι για την υλοποίησή του εγχειρήματος δεν στάθηκε μόνο η λογική του social distancing λόγω κορονοϊού, ενώ κάνουν λόγο για μια βαθιά ανάγκη του κόσμου για επικοινωνία, σύνδεση, συμμετοχή και αλληλοκατανόηση.

Για τα παιδιά, τα μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί και θα διδάσκονται είναι: Εκπαιδευτικό Δράμα, Παιχνίδια στο σπίτι – Θέατρο και Αυτοσχεδιασμός, Κουκλοθέατρο – Κατασκευή και Εμψύχωση Κούκλας, Φτιάξτο μόνος σου: Εικαστικά – Κατασκευές, Δημιουργική Γραφή.

Τα εργαστήρια ενηλίκων θα κινηθούν μέσα στο πλαίσιο κάποιων ευρύτερων θεματικών κύκλων. Τα εργαστήρια που «στήνονται» είναι: Performance: Θεωρία και Πράξη, Κίνηση: Πες μια Ιστορία με το Σώμα, Βασικές Αρχές Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας και Αντικειμένου, Κουκλοθέατρο και Προσωπική Ανάπτυξη, Θεατρική Γραφή, Δημιουργικές Αναγνώσεις Ποίησης.

Πληροφορίες

Έναρξη Μαθημάτων: 12 Οκτωβρίου 2020

Διάρκεια διαδικτυακής Συνάντησης: 60΄ με 90΄(εξαρτάται το Μάθημα)

website: www.hippotheatreschool.com || facebook: @hippotheatreschool

Πομπηία: Στο φως -σχεδόν άθικτο- ρωμαϊκό άρμα
Μεγάλα έργα από το ΚΘΒΕ που θα προβληθούν διαδικτυακά
Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για Μενδώνη: «Persona non grata για τον πολιτισμό»
Aνακοίνωση Εθνικού Θεάτρου μετά τη σύλληψη Λιγνάδη: Δεν είχε εμπλοκή με προγράμματα για ανήλικους
Θανάσης Παπαγεωργίου σε Μενδώνη: Αυτόν τον Πολιτισμό σας τον χαρίζω – Αποσύρω την αίτηση επιχορήγησης του Θεάτρου «Στοά»
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Σπάει την σιωπή του» για τον Λιγνάδη και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου