• Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου
  • 15:13

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μυστήριο με την εντυπωσιακού μεγέθους σαρκοφάγο στην Αλεξάνδρεια- Σενάρια ότι μπορεί να ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πολλαπλά ερωτήματα στην κοινότητα των αρχαιολόγων έχει δημιουργήσει η ανεύρεση σαρκοφάγου εντυπωσιακού μεγέθους που βρέθηκε στη σύγχρονη Αλεξάνδρεια και ετοιμάζονται να ανοίξουν οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι.

Στον τάφο όπου ανακαλύφθηκε η σαρκοφάγος βρέθηκε και μια αλαβάστρινη προτομή που τα χαρακτηριστικά της είχαν διαβρωθεί στις σκοτεινές συνθήκες.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο τάφος ανήκη σε ευγενή σύμφωνα με την Daily Telegraph. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν μια μέρα να ανακαλυφθούν τα λείψανα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ελπίζουν για τη σαρκοφάγο του Μέγα Αλέξανδρου

Η σαρκοφάγος είναι σφραγισμένη εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια. Τα ερωτήματα για την ταυτότητα του ανθρώπου που ενταφιάστηκε στη σαρκοφάγο πληθαίνουν λόγω της φθαρμένης προτομής και της απουσίας επιγραφών.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ανήκε σε πλούσιο ή ευγενή που έζησε μεταξύ του 323 π.Χ. και του 30 π.Χ. Ήταν η εποχή που η Ρώμη κατέλαβε την Αίγυπτο και μετά τον θάνατο της Κλεοπάτρας.

Ο επικεφαλής Αιγύπτιος αρχαιολόγος και πρώην υπουργός αρχαιοτήτων Zahi Hawass σημείωσε ότι πρέπει να ανήκει σε σημαντική προσωπικότητα. «Είναι μια σαρκοφάγος από γρανίτη. Για να φέρει κάποιος γρανίτη από το Aswan (600 μίλια νότια) σημαίνει ότι θα πρέπει να ήταν πλούσιος».

An all black sarcophagus was discovered in Egypt. It dates back ~2000 years and was found with an alabaster head. Alexander the Great’s body was never found and was rumored to be buried in this area…. I wonder…?

Η σαρκοφάγος ωστόσο θεωρείται πολύ μικρή για έναν βασιλιά όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, καθώς έχουν βρεθεί μεγαλύτερες που ενταφιάστηκαν Ρωμαίοι ευγενείς.

Send this to a friend