
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με αφορμή την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα των Ζώων, το ντοκιμαντέρ «American Cats: The Good, the Bad, and the Cuddly», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Todd Bieber, κυκλοφορεί στις 17 Ιουνίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Το φιλμ εστιάζει στην πρακτική της ονυχεκτομής γατών (declawing), ένα θέμα που διχάζει την αμερικανική κοινωνία και την κτηνιατρική κοινότητα. Παρουσιασμένο με χιούμορ αλλά και σαφή τεκμηρίωση, το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις ιατρικές επιπτώσεις, τις ηθικές προεκτάσεις και τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από μια διαδικασία η οποία –όπως αποκαλύπτεται– ισοδυναμεί με ακρωτηριασμό.
Η γνωστή κωμικός Amy Hoggart (Full Frontal with Samantha Bee) συνομιλεί με κτηνιάτρους, ακτιβιστές και ιδιοκτήτες γατών, αποκαλύπτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο παραπληροφόρησης, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανάγκη για θεσμική προστασία των ζώων συντροφιάς.
Η κυκλοφορία του φιλμ συμπίπτει με την εξέταση από τη Νομοθετική Συνέλευση της Καλιφόρνιας σχεδίου νόμου για την απαγόρευση της ονυχεκτομής, το οποίο, εφόσον εγκριθεί, θα καταστήσει την Καλιφόρνια την έκτη πολιτεία των ΗΠΑ που προχωρά σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, μαζί με τη Νέα Υόρκη, τη Βιρτζίνια, το Μέριλαντ, το Ρόουντ Άιλαντ και την Περιφέρεια της Κολούμπια.
Η παραγωγή ανήκει στη Grace Leeson, ενώ την εκτελεστική παραγωγή υπογράφει η Δρ. Jennifer Conrad, γνωστή για τη δράση της μέσω της οργάνωσης Paw Project, η οποία έχει ηγηθεί νομοθετικών πρωτοβουλιών στις ΗΠΑ και τον Καναδά για την απαγόρευση της ονυχεκτομής.
Το ντοκιμαντέρ διακρίθηκε στο Hot Docs Film Festival 2024, όπου συγκαταλέχθηκε στα 20 κορυφαία φιλμ της διοργάνωσης.

<>
Πηγή: ertnews.gr
Ροή Ειδήσεων

24/06/2025 | 23:20
Χρήστος Μάστορας: «Συγκράτησα κάποιες φορές τον αυθορμητισμό μου χάριν της δημόσιας εικόνας μου»
24/06/2025 | 23:10
Γάζα: 870 Παλαιστίνιοι νεκροί στις 12 ημέρες που διήρκησε η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν
24/06/2025 | 23:02
CNN: Πρώιμη αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δείχνουν ότι τα πλήγματα στο Ιράν δεν κατέστρεψαν πυρηνικές εγκαταστάσεις

24/06/2025 | 22:59
Χανιά – Σύλληψη Αζέρου για κατασκοπεία: Είχε νοικιάσει για ένα μήνα δωμάτιο ξενοδοχείου πληρώνοντας σε μετρητά 1.500 ευρώ
24/06/2025 | 22:50
Συγκινεί η Δέσποινα Μοιραράκη για τον αείμνηστο σύζυγό της: «Συνεχίζεις να με προστατεύεις και να με καθοδηγείς»

24/06/2025 | 22:37
Μέση Ανατολή: Το Ιράν ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου των 12 ημερών – Οι πανηγυρισμοί Τραμπ
24/06/2025 | 22:34
Χατζηβασιλείου από το Μόναχο: Η Ελλάδα, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί παράδειγμα προόδου και ανάκαμψης – Κάλεσμα για επενδύσεις
24/06/2025 | 22:30
Φρουζής για υπόθεση Novartis: «Πρόθυμα πιστόλια» οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες – «Με εκβίασαν για να ψευδομαρτυρήσω»
24/06/2025 | 22:00
Συρία: Μια άσημη τζιχαντιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση αυτοκτονίας στην ορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό

24/06/2025 | 21:40
Δωρεά των 4 συστημικών τραπεζών για αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία

24/06/2025 | 08:00
Τάκης Ζαχαράτος: «Η πρώτη μου μεγάλη καψούρα δεν έχει ξεπεραστεί και από τις δύο πλευρές»
24/06/2025 | 07:30
Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Στην αρχή της καριέρας μου είχα σκεφτεί να αλλάξω επίθετο»

24/06/2025 | 08:30
Θάνος Καληώρας για Τζέσυ Παπουτσή: «Μέχρι το τέλος της ζωής της ήμουν πολύ δίπλα της»
24/06/2025 | 09:30
Κατερίνα Παναγοπούλου: «Έμεινε ανάπηρος, του χτυπούσαν το κεφάλι στην καγκελόπορτα του σχολείου»
24/06/2025 | 08:40
ΤτΕ: Περισσότερα από 4 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου – Απριλίου, ποια χώρα έδωσε «σταυρό προτίμησης»
24/06/2025 | 10:00
Δούκισσα Νομικού: «Το influencing έχει τεράστια ευθύνη αλλά μεταξύ μας δεν είναι και καμιά τρομερή κατάκτηση»

24/06/2025 | 10:30
Συγκινεί ο Κώστας Φραγκολιάς: «Δεν έκανα όσα ονειρεύτηκα, με φρέναρε ο θάνατος του πατέρα μου»
24/06/2025 | 11:50
Μισθώσεις ακίνητης περιουσίας: Εκπέουν οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων – Η απόφαση της ΑΑΔΕ
24/06/2025 | 08:52
Επίδομα αδείας 2025: Η ημερομηνία πληρωμής των δικαιούχων – Ποιοι το δικαιούνται – Πώς υπολογίζεται
Σχετικά Άρθρα

“Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη”: Μία μαγευτική μουσικοθεατρική διαδρομή με πρωταγωνιστές παιδιά με αναπηρία

Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Ηρώδειο – «Ενημέρωση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία η αποστολή μας» λέει ο Γ. Παπαδόπουλος
