Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Παραιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης υπέβαλλαν την παραίτησή τους στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης υπέβαλλαν την παραίτησή τους στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην επίσημη ανακοίνωσή τους τα πρώην -πλέον- μέλη του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι οι παραιτήσεις τους ζητήθηκαν χθες από το υπουργείο Πολιτισμού το οποίο κατηγορούν, για μία ακόμη φορά,  για έλλειψη επικοινωνίας.

«Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας. Ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ, έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε, κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας με την ελπίδα η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που παραδίδουμε: ένα Μέγαρο  ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Τα μέλη του ΔΣ του ΟΜΜΘ ήταν μέχρι πρότινως οι:
Νικήτας Μυλόπουλος, Πρόεδρος
Σάσα Λαδά, Αντιπρόεδρος
Ιωάννα Ναούμ, Γραμματέας
Ρόλλυ Γκατένιο, Ταμίας
Κωνσταντίνος Βόμβολος, μέλος
Ίντα Μασαράνο, μέλος
Ιουλία Πιπινιά, μέλος
Δάφνη Τραγάκη, μέλος
Συραγώ Τσιάρα, μέλος
Κωνσταντίνος Χάρδας, μέλος

Να σημειωθεί ότι η θητεία του δεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου του ΟΜΜΘ έληγε τυπικά τον Ιανουάριο του 2022, καθώς είχε ανανεωθεί πέρυσι από την πρώην υπουργό, Μυρσίνη Ζορμπά.

Η προβληματική σχέση του Δ.Σ. του Οργανισμού με το ΥΠΠΟΑ είχε διαφανεί ξεκάθαρα, στα τέλη Ιαναουαρίου, κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου προγραμματισμού. Ως βασικό «αγκάθι» είχε χαρακτηριστεί τότε η κάλυψη της θέσης της καλλιτεχνικής διεύθυνσης η οποία παραμένει κενή εδώ και έναν περίπου χρόνο δεδομένου ότι η κ. Ζενιώδη, η οποία επιλέχθηκε γι' αυτή τη θέση, τον περασμένο Ιούλιο, μέσω διαγωνισμού, δεν έχει γίνει επισήμως αποδεκτή ούτε πληρώνεται καθώς υπάρχουν ενστάσεις επί του τυπικού μέρους της διαδικασίας από την οποία αναδείχτηκε.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η κυρία Ζενιώδη, η οποία έχει καταρτίσει αφιλοκερδώς το νέο πρόγραμμα για τους επόμενους έξι μήνες, θα παραμείνει στη θέση της ή θα αντικατασταθεί.

Send this to a friend