Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Πέθανε ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Κυριάκος Ι. Παπαδόπουλος, ιδρυτής των ομώνυμων εκδόσεων.

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Κυριάκος Ι. Παπαδόπουλος, ιδρυτής των ομώνυμων εκδόσεων.

Ο εκδοτικός οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι ο εκδότης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανήκε στην τρίτη γενιά βιβλιοπωλών της οικογένειας του όταν αποφάσισε μαζί με τον πατέρα του να πάνε το βιβλιοπωλείο τους ένα βήμα παραπέρα, προχωρώντας στην έκδοση βιβλίων το 1953.

Επιπλέον, ο εκδοτικός οίκος αναφέρει πως «Μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια τα «Βιβλία Παιδικά Παπαδόπουλος» έγιναν συνώνυμο του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, με τίτλους που παρέμειναν ενεργοί στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου για περισσότερο από πενήντα χρόνια, όπως οι «Ιστορίες με τη Λιλίκα» και «Τόξο» που ανανεωμένες εξακολουθούν να εκδίδονται ακόμα και σήμερα.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συνδύαζε το αδιαπραγμάτευτο ήθος και την πνευματική καλλιέργεια με τολμηρό επιχειρηματικό πνεύμα, όμως η αληθινή κινητήρια δύναμη πίσω από την ακάματη δραστηριότητά του στάθηκε πάντοτε η πραγματική αγάπη του για το βιβλίο».

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στις 15:00 στο Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας.

Την ίδια ώρα, σήμερα τα γραφεία και το βιβλιοπωλείο της εταιρείας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η οικογένεια παρακαλεί όσους επιθυμούν –αντί στεφάνων– να πραγματοποιήσουν δωρεές στo Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών.

Send this to a friend